Educatieve minor Godsdienst & Levensbeschouwing

Educatieve minor (bachelor): tweedegraads lesbevoegdheid

De Radboud Docenten Academie verzorgt een Educatieve Minor in 13 schoolvakken die je kunt volgen in het derde jaar van je bachelor. Met deze Educatieve Minor behaal je, in combinatie met je bachelordiploma, een beperkte tweedegraads bevoegdheid voor het voortgezet onderwijs. Daarmee kun je lesgeven in de onderbouw van havo en vwo en in het vmbo-t. Het studieprogramma van de Educatieve Minor is vergelijkbaar met de eerste helft van de Educatieve Master, maar valt daar niet mee samen. Ook de minor bestaat voor de helft uit stage.

De minor is een goede manier om te ontdekken of het onderwijs iets voor je is en om snel voor de klas te kunnen staan; maar dat is nog niet alles. Je leert bij de minor waardevolle vaardigheden die je ook buiten het onderwijs goed in kunt zetten, zoals leidinggeven, presenteren, plannen, feedback geven en ontvangen, en effectief communiceren. Kortom: de minor is een goede investering in je persoonlijke ontwikkeling!

Schoolvakken Educatieve Minor

Aardrijkskunde Grieks & Latijn
Biologie Natuurkunde
Duits Nederlands
Engels Scheikunde
Frans Spaans
Geschiedenis Wiskunde
Godsdienst & Levensbeschouwing

Aanmelden

Aanmelden voor de Educatieve minor en module, die start in september 2021 kan vanaf 1 t/m 21 mei. Op dat moment verschijnt er op hun website een knop om je verder aan te kunnen melden.

Heb je vragen over de aanmelding? Neem dan contact op via aanmelden@docentenacademie.ru.nl.

Toelatingseisen

Voorwaarden

Je kunt tot de Educatieve Minor worden toegelaten als je voldoet aan de volgende twee voorwaarden:

  1. Je staat ingeschreven voor een universitaire bacheloropleiding die genoemd wordt in de verwantschapstabel onderaan deze pagina.
  2. Je hebt van deze opleiding op 1 september (naar verwachting) ten minste 90 EC behaald.

Je kunt tot de Educatieve Module worden toegelaten als je een universitaire bachelor hebt afgerond die genoemd wordt in de verwantschapstabel onderaan deze pagina.

Voorwaardelijk toelaatbaar

Zodra je aanmelding binnen is, checkt de Radboud Docenten Academie of je aan deze voorwaarden voldoet. Als je nog niet aan de eisen voldoet, maar het valt redelijkerwijs te verwachten dat je per 1 september wel zult voldoen, dan ben je  'voorwaardelijk toelaatbaar'. Als je (voorwaardelijk) toelaatbaar bent, wordt er een stageplaats voor je gezocht. Het streven is om de stageplaatsing eind juli rond te hebben.

Controle

Op 1 september wordt de laatste controle gedaan: als je voorwaardelijk toelaatbaar was en je hebt onverhoopt de toelatingscriteria niet gehaald, kun je helaas toch niet toegelaten worden tot de Educatieve Minor.

Zie voor meer informatie over de educatieve minor de website van de Radboud Docenten Academie.