Zoek in de site...

Inschrijfinstructie VKO

Algemene informatie over de Vrije Keuzeruimte is te vinden op Brightspace in de course ‘2021 Vrije Keuzeruimte’.

Voor het programma van de Vrije Keuzeruimte binnen de verschillende opleidingen, zie:

Geneeskunde

Biomedische Wetenschappen

Tandheelkunde

Voorinschrijfrondes.

In de voorinschrijvingsronde moet je je inschrijven voor de aanmeldcursus en vijf voorkeuren opgeven. Het is goed om te weten dat de aanmeldcursus niet de echte keuzecursus is!  Na elke voorinschrijfronde word je zoveel mogelijk naar voorkeur ingedeeld voor één keuzecursus. Als je aan twee voorinschrijfrondes meedoet, is het resultaat van deze voorinschrijvingen dus een inschrijving voor twee keuzecursussen in het tweede semester. Je bent niet verplicht om aan beide voorinschrijvingsrondes deel te nemen. Als je voor het betreffende semester voldoende hebt aan de cursus uit de eerste ronde, doe je niet mee met de tweede ronde. Zie onderstaande tabel voor de inschrijvingsdeadlines.

Er bestaat een kleine kans dat we een cursus moeten annuleren indien deze na de voorinschrijving te weinig aanmeldingen heeft. We zullen studenten die voor een geannuleerde cursus waren aangemeld op de hoogte brengen en helpen met het vinden van een andere cursus.

  1. Kijk in tabel 1 voor de naam van de aanmeldcursus (MED-VKO-SEMnr-Rnr) en de dagen van inschrijvingen.
  2. Verdiep je in de cursussen in de studiegids.
  3. Let goed op of de cursussen die je wilt volgen ook op dagen gegeven worden waarop je beschikbaar bent!
  4. Log in in OSIRIS met je studentnummer.
  5. Volg de instructies op https://ru-werkinstructies.screenstepslive.com/s/Student/m/90537/l/1133854-hoe-kan-ik-me-voor-een-cursus-aanmelden
  6. Vul de juiste code van de aanmeldcursus in (zie hierboven) en klik op ‘inschrijven cursus’.
  7. Geef nu vijf voorkeuren voor keuzecursussen op door middel van het aangeven van de groepsvoorkeuren. Alle keuzecursussen die je kunt kiezen staan in de lijst genoemd als ‘groep’ met daarbij genoemd:
    • Cursuscode
    • Titel
    • Kwartaal waarin de cursus gegeven wordt (KK3=derde kwartaal KK4=vierde kwartaal)
    • Dag waarop de cursus gegeven wordt
    • Voor welke doelgroep de cursus toegankelijk is
    • Aantal studiepunten
  8. Nadat je de vijf voorkeuren hebt ingevuld (VERPLICHT!) klik je op ‘inschrijven’ onderaan de pagina (scrol naar beneden!). Je krijgt nu de melding dat je bent ingeschreven voor de cursus (negeer eventuele opmerkingen over de groep waarin je bent geplaatst!)

N.B. Je bent verplicht om vijf voorkeuren op te geven. Technisch is het mogelijk om minder voorkeuren op te geven. Je bent dan als laatste aan de beurt bij het verdelen van de keuzecursussen!

Na afloop van de voorinschrijfronde word je door de administratie ingeschreven voor de werkelijke keuzecursus op basis van je voorkeuren. Negeer de volgende melding: Je bent uitgeloot en op de wachtlijst geplaatst voor de volgende cursus. De aanmeldingen verlopen op de achtergrond vanuit de voorinschrijfronde via een wachtlijst. Dit betekent niet dat de plaatsing niet gelukt is. Zodra je bent ingeschreven voor de echte cursus ontvang je een bericht via Osiris.

Deelname aan voorinschrijving ronde 2 (optioneel).

Als je er nog een tweede cursus bij wilt doen in het tweede semester, neem dan deel aan voorinschrijvingsronde 2 en volg de instructies hierboven opnieuw op.

Het aanbod van keuzecursussen is in ronde 2 kleiner, omdat in ronde 1 al aan elke deelnemende student een plek in een keuzecursus is vergeven. Sommige cursussen kunnen al vol zijn. Het aanbod van keuzecursussen is verwerkt in de aanmeldcursus die wordt gebruikt voor de tweede ronde (MED-VKO-SEM2-R2). Ook in ronde 2 dien je 5 voorkeuren op te geven. Alleen als er in de tweede ronde voor het benodigde aantal EC niet genoeg keuzes voor jouw opleiding meer beschikbaar zijn om een top 5 te kunnen vullen geeft dat een geldige reden om in de tweede ronde minder dan 5 keuzes op te geven.

Start:

Einde:

Naam cursus:

Voorinschrijvingsronde 1

9-11-2020

16-11-2020 23:59

MED-VKO-SEM2-R1

Voorinschrijvingsronde 2

23-11-2020

30-11-2020

23:59

MED-VKO-SEM2-R2

Na-inschrijving derde kwartaal (KK3)

7-12-2020

03-01-2021

Zoek op code van de cursus

Na-inschrijving vierde kwartaal (KK4)

7-12-2020

14-03-2021

Zoek op code van de cursus

Na-inschrijvingsperiode.

Na de twee voorinschrijfrondes is het nog mogelijk om direct voor een keuzecursus in te schrijven (de na-inschrijvingsperiode) en je uit te schrijven voor keuzecursus(-sen) waar je n.a.v. de voorinschrijfrondes voor bent ingedeeld. Let op: dit is een extra service waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Plaatsing is mogelijk zo lang de capaciteit van de cursus dat toelaat; er geldt ‘wie eerst komt, eerst maalt’. De overgebleven capaciteit wordt niet gepubliceerd en er wordt niet over gecorrespondeerd: je merkt zelf bij inschrijving of er nog genoeg plaats is (je krijgt een melding na een inschrijfpoging of de inschrijving gelukt is). Je hebt hiervoor de OSIRIS-code van de werkelijke keuzecursus nodig (zie studiegids links).

  • Je schrijft je via OSIRIS in voor de keuzecursus (dus niet de aanmeldcursus) volgens de instructies https://ru-werkinstructies.screenstepslive.com/s/Student/m/90537/l/1133854-hoe-kan-ik-me-voor-een-cursus-aanmelden
  • Kijk in de studiegids voor de naam van de cursus.
  • Je geeft geen voorkeursgroep aan (hier niet van toepassing)
  • Er wordt niet gecorrespondeerd over eventuele overgebleven capaciteit: je ziet zelf of een inschrijving is gelukt. Wel is het mogelijk om bij het zoeken in het veld ‘Beschikbaarheid’ te kiezen voor ‘Toon alleen cursussen met beschikbare plaatsen’.

Let op: Inschrijven voor een cursus = deelname. Geen deelname zonder tijdige afmelding betekent ‘ND’ als uitslag.

Uitschrijven voor aanmeldcursus of keuzecursus.

Je kunt gedurende de voorinschrijvingsrondes en de na-inschrijvingsperiodes zoveel mogelijk in- en uitschrijven. Je kunt je maar één keer voor dezelfde cursus inschrijven. Wil je je voorkeuren binnen de aanmeldcursus veranderen, schrijf je dan eerst uit voor de aanmeldcursus en vervolgens weer in (met andere voorkeuren). Dit kan alleen gedurende de periode waarin de cursus open staat voor in- en uitschrijving (zie tabel 1)!

Het is mogelijk om je tot 4 weken voor start van het kwartaal af te melden voor een keuzecursus. Zie voor periodes tabel 1. Bedenk dat je bij afmelding niet altijd de mogelijkheid hebt om een andere keuzecursus te kiezen (vanwege deadlines, of gebrek aan capaciteit).

Afmelden voor een cursus doe je via OSIRIS (tabblad ‘uitschrijven’) of ‘Overzicht inschrijvingen’. Zie ook https://ru-werkinstructies.screenstepslive.com/s/Student/m/90537/l/1133858-hoe-kan-ik-me-voor-een-cursus-afmelden


Belangrijke punten.

  1. Je bent zelf verantwoordelijk voor inschrijvingen via OSIRIS.
  2. Je geeft in de aanmeldcursus vijf voorkeuren op. Studenten die minder voorkeuren aangeven komen als laatste aan de beurt bij de verdeling. Alleen als er in de tweede ronde voor het benodigde aantal EC niet genoeg keuzes voor jouw opleiding meer beschikbaar zijn om een top 5 te kunnen vullen geeft dat een geldige reden om in de tweede ronde minder dan 5 keuzes op te geven.
  3. Als je problemen met inschrijving ondervindt, meld deze aan commissievrijekeuzeruimteonderwijs.rha@radboudumc.nl De deadlines worden strikt aangehouden; zie tabel 1.
  4. Houd het onderscheid tussen aanmeldcursus en keuzecursus goed in de gaten:
  5. De aanmeldcursus is alleen bedoeld voor het aangeven van de vijf voorkeuren en is niet de werkelijke cursus waaraan je gaat deelnemen
  6. De keuzecursus is de cursus waarop je uiteindelijk staat ingeschreven en een resultaat voor gaat behalen. Je krijgt via OSIRIS een bevestiging van de inschrijving/deelname aan de cursus.
  7. Een inschrijving voor de cursus is automatisch ook een inschrijving voor de bijgehorende toets (eerste gelegenheid).
  8. Er is één herkansing per jaar voor elke keuzecursus. Je schrijft je hiervoor in via OSIRIS. De toetsdata zijn later te vinden in OSIRIS bij de cursusinformatie. OSIRIS vermeld een standaard toetsdatum. Inschrijving is mogelijk tot 10 dagen voor de vermelde datum. De daadwerkelijke datum van afname van de herkansing sluit je kort met de modulecoördinator.