Zoek in de site...

Minor Data Science

In September 2020 start de nieuwe, campus-brede minor Data Science, aangeboden door het inter­facultaire project Radboud AI & Data Science. Deze Engelstalige minor kan in principe worden gevolgd door alle bachelorstudenten van de Raboud Universiteit.

Wat is data science?

Data speelt een centrale rol in vrijwel elke wetenschapsdiscipline, bij bedrijven, en in maatschappelijke organisaties. Data science is een multidisciplinair vakgebeid waarin methoden worden ontwikkeld en toegepast om data automatisch om te zetten in kennis en oplossingen.

Wat houdt de minor Data Science in?

De minor Data Science is minstens 15 EC groot, met vakken in beide semesters. Voor studenten van de Faculteit Medische Wetenschappen zijn verplicht:

  • Advanced Data Analysis and Programming (MED-B3KOB, 3 EC, kwartalen 1+2). Als je elders al basisvaardigheden in programmeren hebt opgedaan, kan deze cursus worden vervangen door een ander minorvak.
  • Mathematics for DataScience (NWI-IBC044, 3 EC, kwartaal 1). Dit is deels een opfriscursus VWO wiskunde. Als je elders al basiskennis van matrixalgebra en kansberekening hebt opgedaan, kan deze cursus worden vervangen door een ander minorvak.
  • Data Science Project (NWI-IBC045, 6 EC, kwartalen 3+4). In een klein groepje met studenten van verschillende opleidingen pas je data science technieken toe in een praktisch project.

Voor de overige studiepunten zijn verschillende keuzevakken mogelijk, afhankelijk van je kennis en interesses. Enkele relevante voorbeelden zijn: Image Analysis (NWI-IBC046, 3 EC, kwartaal 4), Data Mining (NWI-IBI008; 6 EC, kwartalen 1+2) en Privacy and Identity (NWI-IBC038, 3 EC, kwartaal 3). Studenten Geneeskunde kunnen ook kiezen voor Bioinformatics and Big Data (4 EC, kwartalen 3+4). Voor de volledige lijst met keuzevakken, zie www.ru.nl/ai/research-education/education/data-science-minor.

Inschrijving

Er worden maximaal 40 studenten toegelaten tot de minor Data Science. In geval van over­inschrijving wordt er geselecteerd voor een zo gelijk mogelijke verdeling over faculteiten en opleidingen. Daarom is het van belang dat je op korte termijn contact opneemt met de minorcoördinator Stefan Frank (s.frank@let.ru.nl) als je interesse hebt in het volgen van deze minor. Bij hem kan je ook terecht met vragen en voor advies bij het kiezen van het vakkenpakket.

Voor het vervangen van de verplichte, reguliere minor door de minor Data Science, is toestemming nodig van de Examencommissie.