Zoek in de site...

Toelatingseisen en regelingen voor vrijstellingen

Tweejarige educatieve master Geschiedenis:

Studenten die in het bezit zijn van een WO-bachelor Geschiedenis kunnen zich voor deze masteropleiding aanmelden. Studenten met een HBO-bachelor volgen eerst het eenjarige premasterprogramma van 60 EC. Studenten met een andere vooropleiding wordt aangeraden contact op te nemen met de studieadviseur.

Tweejarige educatieve master Filosofie:

Studenten die in het bezit zijn van een WO-bachelor Filosofie kunnen zich voor deze masteropleiding aanmelden. Studenten met een andere WO-bachelor of een HBO-bachelor volgen eerst het eenjarige premasterprogramma van 60 EC. Studenten met een andere vooropleiding wordt aangeraden contact op te nemen met de studieadviseur.

Tweejarige educatieve master levensbeschouwing:

Studenten die in het bezit zijn van een WO-bachelor Religiestudies of Theologie kunnen zich voor deze masteropleiding aanmelden. Studenten met een andere WO-bachelor of een HBO-bachelor volgen eerst het eenjarige premasterprogramma van 60 EC. Er is een aangepast premasterprogramma (30 EC) als je een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van de Religiestudies of Theologie hebt behaald. Studenten met een andere vooropleiding wordt aangeraden contact op te nemen met de studieadviseur.

Voor studenten die al over een tweedegraads bevoegdheid in het schoolvak beschikken, is een verkort traject mogelijk. Deze studenten kunnen de master in anderhalf jaar afronden.

Wie vragen heeft over toelating kan een afspraak maken met de studieadviseur van de opleiding, Kim Oyen: studieadviseur-eduma2@ru.nl

Meer informatie over de examencommissie en het indienen van verzoeken vind je hier.