Zoek in de site...

Stageminor Letteren

Betrokken opleiding: Alle letterenopleidingen
Minorcoördinator: drs. Margriet Joosten
Toegankelijk voor: Studenten van alle opleidingen van de Faculteit der Letteren (cohort 2017 of eerder)
Ingangseisen: Voor de stageminor geldt dat tenminste de propedeuse is behaald
Periode 1-4

Inhoud

Wil je al tijdens je studie praktijkervaring opdoen in jouw vakgebied? De stageminor biedt dan een mooie uitkomst. Gedurende een aantal maanden verricht je specifieke werkzaamheden binnen een organisatie. De stage is een geschikte manier om het werkveld te verkennen, theorie in de praktijk te brengen en inzicht te krijgen in je eigen kwaliteiten en tekortkomingen. Na afloop van de stageminor weet je meer over je eigen capaciteiten, wensen en ambities. Daarnaast scannen werkgevers cv’s op dergelijke praktijkervaring: met de stageminor op je diploma heb je een streepje voor op de concurrentie.

Hoe lang duurt een stage?

Je loopt minimaal 420 uur (15 EC) stage. Dit komt neer op ongeveer drie maanden fulltime, maar het is mogelijk om de uren over een langere termijn te spreiden. De precieze begin- en einddatum stel je in overleg met de stageorganisatie vast.

Spreekuur

Mocht je zelf geen stageplek kunnen vinden, bekijk dan ook altijd de stagevacaturebank van Career Service Arts voor geschikte stages. Het is ook raadzaam een afspraak te maken met de stagecoördinator van Career Service Arts die jou adviseert in jouw verdere zoektocht. Heb je een passende stage gevonden? Vraag dan via OsirisZaak jouw stagegoedkeuring aan.

Meer informatie

Op de website van Career Service Arts is een complete en gedetailleerde handleiding te vinden, waarin onder meer het proces en de beoordeling aan bod komen. Daarnaast vind je een uitgebreid stappenplan.