Zoek in de site...

Cursussen en tentamens

Er bestaan deadlines voor het inschrijven van cursussen en tentamens. De deadlines zijn als volgt:

Tentamens en Herkansingen:

Op de Faculteit der NWI dienen de registraties voor tentamens (inclusief herkansingen) ten minste zes werkdagen voor de dag van het examen te zijn voldaan. Je mag niet deelnemen aan een tentamen als je niet ten minste zes werkdagen voor een tentamen bent geregistreerd. Voor herkansingen word je niet automatisch ingeschreven.

Bijvoorbeeld, als je tentamen op 10 januari is, dan dien je je op uiterlijk 2 januari te registreren.

Let op: Registreer je meteen voor herkansingen zodra je weet dat je een onvoldoende hebt behaald, dit om te voorkomen dat je het vergeet.

Werkdagen zijn alle dagen behalve zaterdagen, zondagen, Nieuwjaar, Goede Vrijdag, Tweede Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en de vrijdag erna, Tweede Pinksterdag, intocht Vierdaagse, 25-31 december.

Cursussen:

Voor exacte deadlines, zie Aan- en afmelden voor cursussen en tentamens.

Voor het jaarrooster zie https://www.ru.nl/fnwi/nieuws-agenda/agenda/jaarindeling/.

Inschrijven Studielink en deelname mastertentamens:

Let op: er zijn wijzigingen in de openstelling van de inschrijfmomenten in Studielink. Wil je vanaf de 1e van de volgende maand een actieve inschrijving voor je master hebben, dan moet je vanaf dit moment je uiterlijk de 20e van de huidige maand ingeschreven hebben voor deze master  in Studielink (dit geldt ook voor herinschrijving van je master).

Bijvoorbeeld:

Als je per 1 maart 2020 wil starten met je master of je wil herinschrijven, dan moet je je voor 20 februari 2020 inschrijven via Studielink. Schrijf je je later in, dan kun je pas op 1 april 2020 starten met je master. Dit geldt voor alle inschrijfdata, behalve in augustus en september. Dan kun je je tot resp. 31 augustus en 30 september inschrijven.

Consequenties voor tentamens

indien je je niet hebt ingeschreven voor de 20e van de huidige maand, is het niet mogelijk deel te nemen aan mastertentamens in de daarop volgende maand omdat je nog niet officieel actief ingeschreven bent voor je master.