Zoek in de site...

Toelichting op de blokomschrijvingen

In de studiegids wordt de leerstof van alle blokken volgens een vast patroon beschreven. Per blok wordt de OSIRIS-code aangegeven, alsmede de "nickname" (verkorte naam van het blok), het cursusjaar, de studieomvang in studiepunten, de blokcoördinator en plaatsvervangend blokcoördinator. Het blok is verder beschreven op basis van de volgende onderdelen:

Globale inhoud De inhoud van de blokken wordt hier aangegeven aan de hand van enkele trefwoorden. Deze staan in nauw verband met de hoofddoelstellingen en de Onderwijsvorm en studiebelasting van het blok.

Hoofddoelstellingen De hoofddoelstellingen geven in grote lijnen de te realiseren leerdoelen van het blok aan. Achter elke hoofddoelstelling is middels een letterverwijzing de relatie gelegd met de trefwoorden zoals die zijn genoemd onder "Globale inhoud". In de blokboeken worden de hoofddoelstellingen verder uitgewerkt in deeldoelstellingen en leerdoelen.

Raamplancompetenties Aangegeven worden die competenties uit het Raamplan Tandheelkunde 2008, die in het blok vooral verder ontwikkeld worden.

Recent is het Raamplan 2020 vastgesteld. De bijbehorende raamplancompetenties worden de komende tijd geïntegreerd in het onderwijs. Je vindt het Raamplan 2020 hier (pdf, 499 kB).

Leertraject / werkvormen/ contacturen In tabelvorm wordt een globaal overzicht gegeven van de gebruikte onderwijsleervormen met de daarbij behorende studiebelasting.

Literatuur De literatuurbronnen welke nodig zijn voor bestudering bij het blok staan hier beschreven. Evenals de tabel waarin onderwijsvormen en studiebelasting zijn opgenomen, is de hier opgenomen literatuurlijst van globale aard. De exact te bestuderen literatuur staat aangegeven in het blokboek.

Toetsing De wijze van toetsing wordt hier beknopt weergegeven. In de toetsregeling is een meer uitgebreide toelichting opgenomen.