Zoek in de site...

Overgangsregelingen

De overgangsregelingen zijn een nadere uitwerking van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van de Bachelor Geschiedenis.

Toets academische taalvaardigheid Nederlands

Met ingang van 2020-2021 is de toets academische taalvaardigheid Nederlands een aparte cursus. Vergeet dus niet je in te schrijven voor LET-RADAR-NL. Studenten hoeven zich niet opnieuw in te schrijven voor de cursus waar de toets eerder aan gekoppeld was (voor studenten die vanaf 2018-2019 met de opleiding zijn gestart is dit Mentoraat en Studievaardigheden (LET-GESB000) en voor studenten die in 2017-2018 met de opleiding zijn gestart is dit Globalisering (LET-GESB109)).

Europa en de Wereld en Geschiedfilosofie B2

Studenten die voor 1 september 2017 begonnen met de bachelor Geschiedenis volgden in plaats van 'Geschiedenis in actie' de cursus 'Geschiedfilosofie B2'. Studenten die voor 1 september 2019 zijn begonnen met de bachelor Geschiedenis volgden in plaats van 'Geschiedenis in actie' de cursus 'Europa en de Wereld'. Studenten die deze cursussen niet hebben behaald volgen in plaats hiervan de cursus Geschiedenis in actie (LET-GESB2109).

Europa historisch beschouwd I en II (LET-GESB2106 en LET-GESB2107)

Studenten die voor 1 september 2020 begonnen met de opleiding Geschiedenis volgden in plaats van de cursussen Europa Historiografisch Beschouwd en Environmental History de cursussen Europa Historisch Beschouwd 1 (5ec) en 2 (5ec). Studenten die de cursus Europa Historisch Beschouwd 1 niet hebben behaald, volgen in plaats daarvan de cursus Europa Historiografisch beschouwd. Studenten die de cursus Europa Historisch Beschouwd 2 niet hebben behaald, volgen in plaats daarvan de cursus Environmental History.

Recidivistenregeling

Voor Historiografie geldt in 2021-2022 een recidivistenregeling. De regeling is terug te vinden in de OER.