Zoek in de site...

Studievereniging

Babylon is de studievereniging van de opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen. De vereniging is er voor alle CIW- en IBC-studenten en zij biedt zowel studiegerichte activiteiten als gezelligheidsactiviteiten aan. Op dit moment telt Babylon ruim 500 leden, waarvan er ongeveer 80 actief lid zijn in verschillende commissies.

Babylon organiseert studiegerichte activiteiten zoals bedrijfsbezoeken, workshops, het Career Event, een congres en jaarlijks een studiereis naar steden als, Boedapest, Berlijn, Dublin, Rio de Janeiro en Bogota. In samenwerking met de afdeling Language and Communication (TESSA?) geeft Babylon voorlichting aan middelbare scholieren, bijvoorbeeld door het verzorgen van meeloopdagen.

Babylon organiseert ook gezelligheidsactiviteiten zoals feesten, maandelijkse borrels, kroegentochten en een jaarlijkse skireis. Half maart viert Babylon haar verjaardag met de DIESweek. Tijdens deze week wordt er extra uitgepakt en zijn er elk jaar verschillende activiteiten, zoals lasergamen, een poolparty, een cantus of een Diner Rouler. Deze activiteiten geven je de mogelijkheid om je studiegenoten ook op een andere manier te leren kennen.

Ieder jaar verzorgt Babylon samen met de opleiding de introductieweek voor de aankomende studenten CIW en IBC. Voor aanvang van het studiejaar worden de toekomstige studenten bekend gemaakt met Nijmegen, het studentenleven, de studie CIW of IBC, studiegenoten en natuurlijk Babylon. De Introductie is altijd erg gezellig en is voor menig Babyloniër (= een lid van Babylon) de basis geweest voor goede vriendschappen.

Verder brengt Babylon een verenigingsblad uit: het Babylon Magazine. Hierin is van alles te lezen over het vakgebied Bedrijfscommunicatie, de studievereniging en het studentenleven. Al haar leden worden zo veel mogelijk op de hoogte gehouden van bestuurs- en secretarieel nieuws en aankomende activiteiten door middel van de website en de maandelijkse nieuwsbrief De Babbel.

Kortom, Babylon is een veelzijdige studievereniging die gezelligheid en studie optimaal weet te combineren. Een lidmaatschap kost 14 euro per jaar, maar daarvoor krijg je als lid fijne kortingen op je studieboeken (10-13%), alle Babylon-activiteiten en je ontvangt het Babylon Magazine. Ook kun je buiten je studie jezelf verder ontwikkelen op professioneel en sociaal gebied door jezelf in te zetten als actief lid binnen Babylon in één van de commissies.

Kijk voor meer informatie op de website, Instagram en facebook van Babylon

Website:       www.babylonnijmegen.nl.

Instagram:     @babylonnijmegen

Facebook:     @babylonnijmegen