Soorten minoren
Er zijn drie soorten minoren:
Thematische minoren
Een thematische minor is een pakket van samenhangende cursussen waarmee je je kennis over een bepaald actueel maatschappelijk thema verbreedt of verdiept. Elke thematische minor bestaat uit drie vaste onderdelen:
- een themacursus (5 EC), waarin is een introductie op het thema van de minor met als doel een theoretische kennisbasis te leggen, die je vervolgens in de cursus Wetenschap en Samenleving en de denktank inzet.
- een cursus Wetenschap en Samenleving/Academia and Society (5 EC), waarin ingegaan wordt op relevante maatschappelijke debatten gerelateerd aan het thema van de minor, ook in relatie tot de arbeidsmarkt.
- een denktank (10 EC), waarbij je in een groepje van 6-8 studenten onderzoek gaat doen in opdracht van een bedrijf/instelling of meedoet aan wetenschappelijk onderzoek van de faculteit. Je kunt in plaats van de denktank ook een individuele stage volgen.
Let op: De themacursus moet behaald zijn om aan de denktank te mogen deelnemen. Meer informatie over (de opzet van) de denktank vind je hier.
Deze 20 EC aan vaste onderdelen worden aangevuld met keuzecursussen (20 EC), waarbij je twee keuzes hebt:
- Je kiest voor 20 EC cursussen uit het interdisciplinaire pakket van jouw minor. Dit pakket bestaat uit cursussen van meerdere opleidingen van de Letterenfaculteit (en ook van andere faculteiten van de Radboud Universiteit), die allemaal nauw samenhangen met het thema van je minor (verdiepend keuzepakket).
- Je kiest een disciplinair pakket, waarbij je voor 20 EC cursussen volgt bij één andere opleiding.
Voor meer informatie en een overzicht van de thematische minoren klik hier.
Buitenlandminor (40 EC)
Kies je voor de buitenlandminor, volg je 25 EC aan onderwijs in het buitenland. Daarnaast volg je tijdens je verblijf in het buitenland online de cursus Study abroad: Academia and Society (5 EC). Terug in Nijmegen neem je deel aan de Think Tank: Study Abroad (10 EC), waarbij je in een groepje van 6-8 studenten onderzoek gaat doen in opdracht van een bedrijf/instelling. Je kunt in plaats van de denktank ook deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek van de faculteit of een individuele stage volgen.
Lees hier meer over de buitenlandminor.
Educatieve minor (40 EC)
De Radboud Docenten Academie (RDA) verzorgt een educatieve minor die in het eerste semester van het derde jaar van de bachelor kan worden gevolgd. Met deze educatieve minor behaal je, in combinatie met je bachelordiploma, een beperkte tweedegraads bevoegdheid voor het voortgezet onderwijs, waarmee je les kunt geven in de onderbouw van havo en vwo en in het vmbo-t.
Het onderwijs bij de RDA (30 EC) bestaat voor de helft uit een stage. Daarnaast wordt de minor aangevuld met 10 EC aan keuzecursussen in semester 2.
Lees hier meer over de educatieve minor.