Zoek in de site...

Programma B1

Het eerste jaar van de opleiding Science ligt vast, op één keuze in het vierde kwartaal na. Je volgt een groot deel van je programma samen met Chemistry en met Molecular Life Sciences de meeste natuurkunde cursussen zijn specifiek voor science opgezet. Alle cursussen in het eerste jaar worden in het Engels gegeven.

Het hele programma van het eerste jaar Science staat in de onderstaande tabel.

Overstappen?

De samenhang tussen de Moleculaire programmas maakt het mogelijk je te orienteren en gedurende het jaar je keuze nog aan te passen. Overstappen van en naar science heeft wel consequenties en kan het beste na kwartaal 2 of 3. Bespreek het altijd even met je studieadviseur.

Ook ná het eerste jaar kun je nog overstappen naar Chemistry of Molecular Life Sciences (MLS). Je zult dan wel wat meer moeten inhalen, maar dat kost niet perse veel extra tijd.
Als je wilt overstappen naar MLS, moet je in de keuzeruimte voor je bachelorprogramma de cursus NWI-MOL139 Sustainable Chemistry en NWI-MOL128 Essentials of Biochemistry Lab opnemen.
Wil je overstappen naar Chemistry, dan dienen de volgende cursussen in je keuzecursussen opgenomen te worden: NWI-MOL136 Physical Concepts of Chemical Processes (als je die nog niet in je eerste jaar hebt gevolgd), NWI-MOL126 Synthesis Lab 1b en NWI-MOL139 Sustainable Chemistry.

Wil je van Chemistry of MLS naar Science overstappen, zorg er dan voor dat je de volgende cursussen in je bachelorprogramma opneemt, voor zover je die nog niet in je eerste jaar gevolgd hebt: NWI-MOL122 Chemical Analysis 2, NWI-MOL132 Vector Calculus, NWI-MOL133 Mechanics en NWI-MOL134 Electricity and Magnetism (of cursussen met corresponderende inhoud uit het chemistry programma).