Zoek in de site...

Invulling minoren

Minor in het huidige programma (vanaf studiejaar 2020-2021)
Een minor dient een samenhangend vakkenpakket van 15 tot 30 ec te zijn.

In het nieuwe curriculum voor Science liggen de vakken in jaar twee en drie meer vast binnen de drie beta-disciplines Scheikunde, Natuurkunde, Biologie. Dat betekent dat je vanaf 2020 behalve een minor buiten de faculteit ook mag kiezen voor een minor wiskunde of informatica.

Programma gestart vóór 2019?

De oude opleiding Science is een brede Beta-opleiding. Eén van de exameneisen is dat je twee disciplines in je programma opneemt. De functie van een minor (in het algemeen is dat verbreding) is daardoor een andere dan bij monodisciplinaire opleidingen. Als student science kun je overwegen om een minor buíten de Natuurwetenschappen samen te stellen. In de minorgids staan enkele voorbeelden.

Als je voor een minor kiest is dat dus:

  • In semester 5 de minor Educatie. Zie voor meer informatie hierover de minorgids.
  • Een zelf samengestelde minor buiten de faculteit (bv bedrijfskunde of economie). Dat kan in semester 5 of door jaar 2 en 3 heen.

De meeste zelf samengestelde minoren buiten de faculteit NWI zul je doen door het tweede en derde studiejaar heen, simpelweg omdat je in een samenhangend pakket van vakken uit een ander vakgebied een opbouw zult maken van voorkennisvakken en vervolgvakken.