Zoek in de site...

Zoeken en regelen

Hoe kies je een onderwerp en begeleider?

 • Denk na over het vakgebied dat jouw interesse heeft en welke kennis en vaardigheden je verder wil ontwikkelen.
 • Bedenk welke vakken je leuk of interessant vond en welke docenten je aanspraken. Bedenk bij welke richting je voorkennis, bijvoorbeeld uit de keuzevakken die je hebt gevolgd, goed aansluiten. Praat eens met ouderejaars studenten, studentassistenten, docenten, enz. over jouw interesses. In het volgende document stellen mogelijke scriptiebegeleiders zich kort aan je voor Scriptiebegeleiders_2022 (pdf, 359 kB).
 • Leg contact met de docent of docenten die je eventueel als begeleider wilt vragen: maak een afspraak om de mogelijkheden voor een scriptieonderzoek te bespreken. Mogelijk wijst hij/zij je ook op een andere geschikte collega.
 • Praat met je mogelijk toekomstige begeleider over het onderzoek om te zien of het klikt tussen jullie. Je besluit samen met de beoogde begeleider of je het traject daadwerkelijk ingaat. Hierbij speelt ook een rol dat de scriptiebegeleiding enigszins evenredig over de stafleden verdeeld wordt.

Wat moet je allemaal regelen voor de bachelorscriptie?

De registratie van de scriptie loopt sinds kort via Osiris Zaak. Je kunt je daarom niet meer direct inschrijven voor de cursus.

 • Start een Zaak op in Osiris (instructies kun je hier (pdf, 463 kB)vinden).
 • Na het opstarten van de Zaak kun je daar het stage intake formulier invullen. Vul dit samen met je begeleider in, zodat alle details voor beide partijen besproken zijn.
  Je hebt een dagelijks begeleider en een verantwoordelijk docent. Deze laatste is een hoogleraar of universitair docent (lid van de vaste staf) en is verantwoordelijk voor de beoordeling en zijn/haar gegevens vul je in bij eerste begeleider.
  In overleg met de docent wordt ook een 2e beoordelaar gevraagd. Dit is ook een hoogleraar of universitair docent (lid van de vaste staf).
 • Op het intake formulier vul je niet alleen begindatum en verwachte einddatum in, maar ook andere activiteiten die je tijdens je stageperiode gaat doen, bijvoorbeeld een cursus volgen of studentassistent zijn. Je wordt ook gevraagd om een pdf met een omschrijving van je stageopdracht te uploaden.
 • Het intake formulier wordt na het inleveren ter goedkeuring voorgelegd aan de stage coördinator. Na goedkeuring wordt je automatisch ingeschreven in de cursus.