Zoek in de site...

Studiebegeleiding

 • Studiebegeleiding
  Inhoudelijke begeleiding in het eerste en tweede jaar vind je vooral in de studiehandleidingen die bij de cursussen worden uitgegeven. Hierin staan de leerdoelen en opdrachten die je helpen de studiestof op een juiste manier te bestuderen. 
  Eerstejaars studenten hebben een mentordocent die fungeert als eerste aanspreekpunt bij studieproblemen of vragen. In een van eerste weken van het onderwijs zal je meteen ook kennismaken met jouw mentordocent.
 • Studieadviseurs
  Een belangrijke figuur in de studiebegeleiding is de studieadviseur, waar je terecht kunt met al je vragen en problemen rondom je studie. Ook bij persoonlijke problemen kun je contact opnemen met de studieadviseur. Als student kun je online een afspraak inplannen via de studentenportal of een afspraak maken via het secretariaat. Studenten van andere opleidingen kunnen een afspraak maken via STIP van de faculteit Sociale Wetenschappen.
 • Begeleiding op universitair niveau
  Bij de Dienst Studentenzaken van de universiteit zijn een aantal ondersteunende en hulpverlenende instanties aanwezig.  Alle informatie over deze voorzieningen vind je op de website van de RU  onder het kopje "Begeleiding en advies".
 • Informatie
  Alle algemene mededelingen over de studie en veranderingen in de studie die voor jou relevant zijn: