Zoek in de site...

Studiebegeleiding

 • Studiebegeleiding
  Inhoudelijke begeleiding in het eerste en tweede jaar vind je vooral in de cursushandleiding die bij de cursussen worden uitgegeven. Hierin staan de leerdoelen en opdrachten die je helpen de studiestof op een juiste manier te bestuderen. 
  Eerstejaars studenten hebben een mentordocent die fungeert als eerste aanspreekpunt bij studieproblemen of vragen. In een van eerste weken van het onderwijs zal je meteen ook kennismaken met jouw mentordocent.
 • Studieadviseur
  Een belangrijke figuur in de studiebegeleiding is de studieadviseur, waar je terecht kunt met al je vragen en problemen rondom je studie. Ook bij persoonlijke problemen kun je contact opnemen met de studieadviseur. Als student kun je een afspraak inplannen via de studentenportal of een afspraak maken via het secretariaat.
 • Begeleiding op universitair niveau
  De Radboud Universiteit organiseert verschillende vormen van begeleiding en advies die niet opleidingsgebonden zijn. Alle informatie over de mogelijkheden vind je op de website van de RU onder het kopje "begeleiding".
 • Informatie
  Alle algemene mededelingen over de studie en veranderingen in de studie vind je in de Programme Space van de Bachelor Sociologie in Brightspace. Hiervoor ben je automatisch ingeschreven wanneer je ben ingeschreven voor de opleiding.