Zoek in de site...

Studiebenodigdheden

Naast studieboeken zijn ook enkele studiebenodigdheden vereist, deze zijn bij aanvang van het studiejaar verkrijgbaar zijn via de Medische FaculteitsVereniging Nijmegen (MFVN). N.B. Tijdens de introductie krijg je precies te horen hoe dit werkt en wat je precies moet aanschaffen. Het gaat om de volgende benodigdheden, kijk op de website van MFVN voor meer informatie.

Rekenmachine

Studenten dienen een voorgeschreven standaard rekenmachine aan te schaffen, de Casio FX 82 MS. Als bij een toets het gebruik van een rekenmachine is toegestaan, wordt alleen dit type rekenmachine toegestaan.

Witte laboratoriumjas en SmP-polo

Er zijn bepaalde practica waarbij het dragen van een witte jas verplicht is. De SmP-polo draag je bij de patiëntcontacten.

Overige kosten

Per studiejaar dien je ook rekening te houden met eventuele reiskosten voor bijvoorbeeld excursies en stages.

Mobile (device) voor onderwijs

Verder zal een aanzienlijk deel van het onderwijs aan de Radboud Universiteit aankomend semester online worden aangeboden en zullen veel toetsen op afstand plaatsvinden. Ook daarna zullen online colleges en toetsing naar verwachting onderdeel blijven uitmaken van het onderwijsprogramma. Om ons onderwijsprogramma te kunnen volgen, is het belangrijk dat je over een (mobile) device beschikt. Deze moet minimaal voldoen aan de volgende kenmerken:

  • Windows 10
  • Intel i5 processor (of vergelijkbaar)
  • 8 GB intern geheugen
  • 256 GB SSD opslag
  • Voldoende accuduur.

Eventueel kun je apparatuur aanschaffen via http://www.surfspot.nl/, een non profit ICT-webwinkel met korting voor studenten op onder meer hardware. Maar je kunt uiteraard ook elders terecht. Studenten kunnen via SURFspot gratis het internet-beveiligingspakket F-secure downloaden.

Mocht het voor jou financieel onmogelijk zijn om zo’n device aan te schaffen, meld je dan bij de studieadviseur van jouw opleiding. We kijken dan of we samen een oplossing kunnen vinden.