Zoek in de site...

Vervolgopleidingen

Van basisarts naar specialist

Na zes jaar Geneeskunde ben je basisarts. Dan kun je solliciteren naar een vervolgopleiding. Er zijn 27 klinische specialismen. De studielengte van die specialismen varieert van vier tot zes jaar. Op de site van de KNMG vind je heel veel informatie over specialismen, sollicitatieprocedures en nog veel meer.

Werken in de wetenschap?

Als je geïnteresseerd bent in een wetenschappelijke loopbaan, kun je solliciteren naar een promotieplek: een tijdelijke aanstelling aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi (of PhD studenten) verzorgen tevens onderwijs binnen hun vakgebied. Benieuwd naar het werk van jonge onderzoekers? Op het platform Faces of Science delen ze hun ervaringen in blogs en video's.

Andere mogelijkheden Als bachelor geneeskunde kun je onder bepaalde voorwaarden soms ook doorstromen naar een andere master, meestal via een pre-masterprogramma van een andere opleiding. Ook als basisarts zijn er natuurlijk andere vervolgopleidingen dan alleen binnen de geneeskunde. Kijk voor meer informatie in de studiegids van de betreffende opleiding (al dan niet aan de RU).

Career service Als je je wilt oriënteren op de mogelijkheden die je na je opleiding hebt, kun je hierbij een beroep doen op de Career service van de medische faculteit. Je kunt hier terecht voor advies, interessante workshops en een overzicht van evenementen die gericht zijn op loopbaanoriëntatie. Meer informatie vind je op de website: https://www.radboudumc.nl/onderwijs/careerservice