Zoek in de site...

Buitenlandminor (40 EC)

Hoewel het ernaar uitziet dat de buitenlandminor in 22/23 gewoon door kan gaan, is het aan te raden om je voor de zekerheid ook te oriënteren op mogelijke alternatieve programma's mocht de buitenlandminor niet doorgaan. Klik hier voor meer informatie over deze alternatieve programma’s.

In een steeds meer globaliserende wereld is het van belang om kennis te hebben van andere landen en onze positie in de wereld. Studeren in het buitenland is niet alleen een goede manier om meer kennis op te doen maar ook om je taalvaardigheid te verbeteren en om een andere cultuur van binnenuit te leren kennen. Ook draagt een studieverblijf in het buitenland bij aan je persoonlijke ontwikkeling en kan het ervoor zorgen dat je bij toekomstige werkgevers een streepje voor hebt. De letterenfaculteit beschikt over een uitgebreid netwerk met buitenlandse universiteiten. De universiteit helpt je om vakken te vinden die relevant zijn voor je opleiding.

Aanmelddeadline buitenlandminor
Als je je wilt aanmelden voor een buitenlandverblijf in het kader van de buitenlandminor, dien je een verzoek in via Osiris. Doe dit voor 1 februari als je naar een universiteit buiten Europa wilt gaan en voor 1 maart bij een studieverblijf binnen Europa. Meer informatie over de aanmeldprocedure vind je hier.

Programma buitenlandminor
Tijdens je buitenlandminor volg je 25 EC aan onderwijs in het buitenland. Daarnaast volg je terwijl je in het buitenland zit online de cursus Study abroad:Academia and Society (5 EC), waarin aandacht zal worden besteed aan het innemen van een onderbouwd standpunt in relevante wetenschappelijke en maatschappelijke debatten gerelateerd aan interculturele thema’s, je persoonlijke ambities en de voorbereiding op de denktank.

Deze cursus moet behaald zijn om aan de Think Tank: Study Abroad  te mogen deelnemen.

Terug in Nijmegen participeer je in een denktank van 10 EC, waarbij je in een groepje van 6-8 studenten onderzoek gaat doen in opdracht van een bedrijf/instelling. Je kunt in plaats van de denktank ook deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek van de faculteit of een individuele stage volgen.

Je B3-programma ziet er dan als volgt uit:

Periode 1

Periode 2

Periode 3

Periode 4

Education abroad (25 EC)

Bachelorthesis (10 EC)

Think Tank: Study Abroad  (10 EC)

Study abroad: Academia and Society  (5 EC, online)

Major- of keuzecursus*
(5 EC)

Major- of keuzecursus* (5 EC)

* Of je in het tweede semester majoronderwijs (= onderwijs van jouw eigen opleiding) moet volgen of een of meerdere keuzecursussen uit één disciplinair pakket kunt kiezen, verschilt per opleiding. Klik hier om te zien wat er voor jouw opleiding is bepaald.

Voor extra informatie over (de opzet van) de denktank klik hier.
Wil je de denktank in het eerste semester volgen en voldoe je aan de ingangsvoorwaarde? Schrijf je dan in voor de cursus Denktank / Think tank (LET-LETMI-DT00).