Zoek in de site...

Zoeken van een stageafdeling

Hoe kies je een stageafdeling?

  • In de studiegids staat een lijst met onderzoeksafdelingen die in ieder geval geschikt zijn.
  • Denk na over het vakgebied dat jouw interesse heeft en welke kennis en vaardigheden je tijdens je stage wil ontwikkelen.
  • Bedenk welke vakken je leuk of interessant vond en welke docenten je aanspraken. Ga naar de website van de afdeling en bekijk wat voor onderzoek er gedaan wordt. Bedenk of je aan de voorkenniseisen van de afdeling voldoet: sluiten je keuzevakken aan op het onderzoek van de afdeling. Praat eens met ouderejaars studenten, studentassistenten, docenten, enz. over jouw interesses.
  • Ter voorbereiding op de stage wordt jaarlijks een reeks afdelingsbezoeken georganiseerd. Dit is een verplicht onderdeel. Praat tijdens deze bezoeken met de onderzoekers.
  • Leg contact met de afdeling of afdelingen waarin je bent geïnteresseerd: stuur een mailtje naar de hoogleraar of één van de docenten om een afspraak te maken. Mogelijk wordt je eerst naar een medewerker verwezen.
  • Bespreek de mogelijkheden voor een stage. Aan welk onderzoek zou je mee kunnen werken? Spreekt dat onderzoek je aan? Praat ook met je mogelijk toekomstige begeleider (vaak een promovendus) over het onderzoek en om te zien of het klikt tussen jullie. Je besluit zelf of je een stageplek accepteert.
  • Als je een externe stage hebt gevonden (bij een bedrijf of andere universiteit), dien je deze stageovereenkomst (pdf, 425 kB) te gebruiken. Je hoeft alleen de eerste drie pagina’s zelf in te vullen en  jouw stagebedrijf te vragen om hun gegevens in te vullen en de overeenkomst te tekenen. Zodra de overeenkomst door jou en het stagebedrijf is getekend, kun je de overeenkomst per e-mail versturen naar de stagecoördinator van jouw opleiding.