Zoek in de site...

Programma B2 + B3

In het tweede en derde studiejaar ga je je als student science specialiseren op het grensvlak van twee disciplines: fysisch-chemisch, bio-fysisch of bio-chemisch. De verplichte cursussen zijn zo gekozen dat je leert werken aan beide kanten van het grensvlak, dat je verbanden leert ontdekken en dat je, na de juiste keuzevakken te kiezen verder kunt met een master Molecular Sciences, Physics and Astronomy of Medical Biology (of een andere master buiten Nijmegen).

Je kunt het curriculum in overzicht ook hier vinden:
Curriculum Molecular Sciences

Het studieprogramma voor jaar 2 en jaar 3 bestaat uit vier onderdelen:

1. Gemeenschappelijke verplichte vakken (24 ec)

Enkele vakken zijn verplicht voor alle studenten science.

Wijziging per 2022:
MOL159 Lineaire Algebra voor Science wordt nog één keer in het tweede jaar gegeven. Het vak verhuist naar jaar 1. Vanaf 2023 is MOL134 Vector Calculculus het tweedejaarsvak.

Vanaf 2022 is quantum mechanica voor de fysische specialisaties geroosterd samen met Natuurkunde-studenten: NB013C Kwantummechanica 1 
Op het Bio-chemische specialisatie rooster staat MOL155 Quantum Mechanics samen met scheikunde.

De vakken hebben dezelfde leerdoelen en zijn binnen de opleiding uitwisselbaar.

2. Specialisatieruimte (78 ec)

Je kiest voor een van de drie specialisaties:

3. Vrije keuze (6 ec)

Je mag maximaal 6 ec aan vrije keuzevakken in je programma opnemen. Dit mogen keuzevakken zijn uit FNWI-opleidingen, maar vakken uit andere studierichtingen (economie, Frans, bestuurskunde, …) zijn ook toegestaan. De enige twee eisen die aan de invulling van de vrije keuzeruimte gesteld worden zijn:

  • De gekozen vakken mogen niet overlappen met andere vakken uit je programma.
  • De gekozen vakken moeten van universitair niveau zijn.

4. Bachelorstage (12 ec)

Tegen het einde van je bachelor doe je een onderzoeksstage van 12 ec op een van de toegestane FNWI-onderzoeksafdelingen. Meer informatie is hier te vinden.