Zoek in de site...

Universiteitsbibliotheek en Library of Science

Universiteitsbibliotheek

De Universiteitsbibliotheek heeft een aantal locaties verspreid over de campus. Je hebt de Centrale Bibliotheek en drie kleinere faculteitsbibliotheken. De Library of Science is daar een van. Op elke bibliotheeklocatie is een brede collectie boeken, tijdschriften en naslagwerken beschikbaar voor de relevante vakgebieden. Boeken lenen is gratis bij gebruik van je studentenkaart. In RUQuest, de zoekmachine die onze online catalogus bevat, kun je vinden in welke bibliotheek een bepaald boek of tijdschrift beschikbaar is. Wanneer boeken in gesloten opstelling staan, kun je ze aanvragen via RUQuest. Verplichte studieboeken die als e-book beschikbaar zijn, staan in deze LibGuide.

Meer informatie over de Universiteitsbibliotheek vind je op deze webpagina. Bronnen specifiek voor disciplines van de Faculteit NWI vind je in onze UB-gids FNWI. Voor off-campus toegang kun je inloggen met je RU-account. Steeds meer boeken zijn vanuit huis als e-book te raadplegen. Bezoek deze pagina voor meer informatie.

Library of Science in het Huygensgebouw

Op de begane grond van het Huygensgebouw (HG 00.11) bevindt zich de Library of Science.

Naast boeken en onderzoeksartikelen biedt de Library of Science studieplekken. Op alle computers in onze bibliotheek kun je zowel met LINUX als met Microsoft werken. Er zijn ook verschillende softwarepakketten beschikbaar. Naast reguliere studieplekken zijn er enkele werkplekken om alleen te werken op een afgeschermde plek, evenals groepswerkplekken. Er zijn verschillende kleine discussieruimtes beschikbaar die je kunt reserveren.

Servicebalie

De gastvrouwen bij onze servicedesk helpen je graag verder als je vragen hebt. Overige diensten en faciliteiten bij de servicedesk:

 • scannen en printen (via Kuario).
 • inbinden, nieten, lamineren.
 • uitleenautomaat: je kunt zelf boeken uitchecken en inleveren. Boeken die je bij andere bibliotheeklocaties heb geleend, kun je ook terugbrengen bij de Library of Science.
 • laptop lenen voor één dag met je studentenkaart als alle pc's in gebruik zijn.
 • koptelefoons en laptopsloten lenen.
 • powerbanks voor je telefoon of laptop lenen.
 • kantoorbenodigdheden kopen zoals USB-sticks, collegeblokken en markeerstiften.
 • touchscreen in vleugel 4 reserveren. Je kunt dit bijvoorbeeld gebruiken om je voor te bereiden op een presentatie.
 • lockers voor een dag (gratis). Deze lockers hebben stopcontacten zodat je je telefoon of laptop veilig kunt opladen
 • een ruimte reserveren in de studieruimte.

Informatiespecialisten

Informatiespecialisten helpen je met allerlei zaken omtrent informatievaardigheden:

 • Zoeken en vinden van wetenschappelijke literatuur
 • Verwijzen en plagiaat
 • Referentiesoftware zoals Endnote en Mendeley
 • Zoekmachines, zowel algemene (bijvoorbeeld Web of Science) als vakspecifieke databases (bijvoorbeeld Reaxys of MathSciNet)
 • Hulp bij literatuuronderzoek

We bieden ook gratis workshops/webinars aan!

Opmerking: door de coronamaatregelen werken onze informatiespecialisten (deels) vanuit huis. Ze helpen je graag via (video-)bellen of e-mail en de workshops worden aangeboden als webinars.

Contact

Vanwege corona-maatregelen kunnen de openingstijden en services afwijken. Raadpleeg deze website voor de meest recente informatie.

Openingstijden:

Maandag - donderdag: 8.30 uur - 22.00 uur.

Vrijdag: 08.30 uur - 20.00 uur.

Zaterdag: 09.30 uur - 16.00 uur.

Tijdens vakanties en tentamenperiodes zijn de openingstijden anders. Zie deze website voor meer informatie.

Telefoon: 024 365 2567

E-mail: infobfac@ubn.ru.nl

Je kunt ons ook bereiken door op de knop Ask Your Librarian op onze webpagina's te klikken. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.