Zoek in de site...

Arbeidsmarktorientatie

Na je afstuderen ben je een kritische, veelzijdige en zelfstandige communicatiewetenschapper en bent daardoor breed inzetbaar. Met de master Communicatiewetenschap op zak, kun je aan de slag als communicatieprofessional in beleids-, communicatie-, of voorlichtingsfuncties bij zowel bedrijven, als de (semi)overheid en (non-profit) organisaties. Je kunt ook aan de slag in de journalistiek, het onderwijs en het onderzoek. Of je creëert je eigen baan als zelfstandig ondernemer of eigenaar van een start-up.

Oriëntatie op het werkveld

Tijdens je studie ben je op verschillende manieren bezig met je eigen ontwikkeling en je oriëntatie op het werkveld. Denk daarbij aan de leerlijn Professionalisering en keuzes die je maakt in de master. Buiten de opleiding zijn er ook verschillende afdelingen op de universiteit waar je terecht kunt met je oriëntatie op het werkveld en je vragen over je toekomst.

  • Op centraal niveau zijn er studieloopbaanbegeleiders waar je terecht kunt voor jouw loopbaanoriëntatie.
  • Op de site van Career Service van Sociale Wetenschappen kun je informatie vinden over de arbeidsmarkt en de stappen die jij kunt zetten. Een career officer kan je verder helpen met je vragen en het is tevens mogelijk om workshops te volgen als Zelfinzicht, CV en motivatiebrief schrijven, Voorbereiding sollicitatiegesprek en Netwerken & LinkedIn.
  • De workshop Bijna afgestudeerd en wat nu? is bedoeld voor hen die niet weten wat ze willen na hun studie.