Stageplaatsing

Hoe is het om docent te zijn? Dat ervaar je het beste in de praktijk. Om jou optimaal voor te bereiden op die dynamische en veelzijdige baan, loop je tijdens al onze opleidingen stage op een school voor voortgezet onderwijs. Per opleiding verschilt de lengte en inhoud van jouw stage, dus bekijk wat voor jou van toepassing is.

Waar ga je stage lopen?

Al onze partnerscholen kun je vinden in de kaart hieronder. Met deze scholen hebben wij afspraken over stageplekken om jou een kwalitatief goede stage aan te bieden. Het is dus niet de bedoeling dat je zelf op zoek gaat naar een stageplaats.

Hoe kom je bij een stageplek terecht?

 1. Zodra je je hebt aangemeld voor onze opleiding, krijg je per mail een uitnodiging om een profiel aan te maken in onze stageplaatsingstool. In je persoonlijke profiel kun je je voorkeuren aangeven. Ook kun je aangeven of je al een baan hebt of om een andere reden toch je eigen stageplek wil aandragen. Hieraan is een aantal eisen verbonden.
 2. Tegelijkertijd geven onze partnerscholen hun beschikbare stageplekken op.
 3. Het is aan ons de taak om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. We houden hierbij zoveel mogelijk rekening met:
  • Je reisafstand, maximaal 1 uur en 15 minuten enkele reistijd van deur tot deur;
  • Je vervoersmogelijkheden;
  • Medische indicaties en/of persoonlijke omstandigheden;
  • Je eigen middelbare school, in de regel word je daar niet geplaatst;
  • Je interesses, bijv. voor een bepaald schoolprofiel

Vergoeding

De scholen waar we mee samenwerken garanderen geen betaald contract voor de stage. Voor de Eenjarige Educatieve Master zijn er met een aantal scholen in de regio wel afspraken gemaakt over een vrijwilligersvergoeding voor de zelfstandige stage in het tweede semester. Sommige scholen bieden voor deze zelfstandige stage een zogenaamd LIO-contract (‘leraar in opleiding') aan. Dit contract houdt in dat je een minimaal aantal uren werkt op de school en dat je voor de duur van de stage een salaris ontvangt.

Vragen

Heb je de verschillende webpagina's gelezen en heb je desondanks toch nog een vraag, dan kun terecht bij Esmée Bruggink via stage@docentenacademie.ru.nl.