Zoek in de site...

Begin introductiecommissie

Felle, dansende, kleurrijke shirtjes. Muziek en lichtflikkeringen. Het lijkt een droom en gaat ook bijna net zo snel als een droom, maar het is… de introductieweek!

De start van je studententijd is het begin van een nieuwe, onbekende en bovenal boeiende tijd. Voor velen is het studeren en het mooie Nijmegen waarin je terecht bent gekomen nog onontdekt gebied. Wij als BeGIN (Biomedische wetenschappen en Geneeskunde Introductie Nijmegen) zetten daarom elk jaar een introductieweek neer waarbij jij samen met je 450 frisse mede eerstejaars studenten zo goed mogelijk wordt voorbereid op jouw aankomende studententijd. We bestaan uit acht enthousiaste studentleden, één docent lid en de studieadviseur Geneeskunde.

De introductie heeft zowel een informatief als een sociaal karakter en is vooral bedoeld om op een leuke en gezellige manier kennis te maken met de studie, de stad en nieuwe studiegenoten. Daartoe worden er door de BeGIN en de universiteit allerlei activiteiten georganiseerd.

Maar na die ene week stopt het niet. We organiseren ook de Uittro, het feest dat een paar weken na de intro volgt, zodat je met je introductiegroepje kan vieren dat je dan toch écht officieel student bent aan onze faculteit. Ook organiseren we het Breekweekend, op de helft van het jaar, voor 150 eerstejaars en nemen we de mentorenwerving voor de nieuwe introductieweek onder onze hoede.

Voor meer informatie over de introductie van de Radboud Universiteit kijk op de website van het Radboud, of op onze nieuwe site: debegin.nl.