Zoek in de site...

Studiebenodigdheden

Naast studieboeken zijn ook enkele studiebenodigdheden vereist, deze zijn bij aanvang van het studiejaar verkrijgbaar zijn via de Medische FaculteitsVereniging Nijmegen (MFVN). N.B. Tijdens de introductie krijg je precies te horen hoe dit werkt en wat je precies moet aanschaffen. Het gaat om de volgende benodigdheden, kijk op de website van MFVN voor meer informatie.

Rekenmachine

Studenten dienen een voorgeschreven standaard rekenmachine aan te schaffen, de Casio FX 82 MS. Als bij een toets het gebruik van een rekenmachine is toegestaan, wordt alleen dit type rekenmachine toegestaan.

Witte laboratoriumjas en SmP-polo

Er zijn bepaalde practica waarbij het dragen van een witte jas verplicht is. De SmP-polo draag je bij de patiëntcontacten en de practica van psychomotore vaardigheden en de vaardighedentoetsing.

Overige kosten

Per studiejaar dien je ook rekening te houden met eventuele reiskosten voor bijvoorbeeld excursies en stages.

Mobile (device) voor onderwijs

Het overgrote deel van de inhoudelijke informatie m.b.t. onderwijs wordt aangeboden via Brightspace. Het is dus noodzakelijk dat je over een (mobile) device beschikt. We adviseren dat het device voldoet aan onderstaande minimum kenmerken.:

  • Windows 10
  • Intel i5 processor (of vergelijkbaar)
  • 8 GB intern geheugen
  • 256 GB SSD opslag
  • Voldoende accuduur.

Verplichte software

Studenten dienen het statistiek softwarepakket SPSS aan te schaffen en te installeren op hun mobile device. (Voor details zie hieronder)

Aanschaf software en apparatuur

Eventueel kun je apparatuur aanschaffen via http://www.surfspot.nl/, een non profit ICT-webwinkel met korting voor studenten op onder meer hardware. Maar je kunt uiteraard ook elders terecht. Studenten kunnen via SURFspot gratis het internet-beveiligingspakket F-secure downloaden.

Mocht het voor jou financieel onmogelijk zijn om zo’n device aan te schaffen, meld je dan bij de studieadviseur van jouw opleiding. We kijken dan of we samen een oplossing kunnen vinden.