Vervolgopleidingen
Van basisarts naar werken in de praktijk
Na het behalen van je bachelor en master ben je basisarts. Dan kun je solliciteren naar een vervolgopleiding. De meeste mensen zullen buiten het ziekenhuis een vervolgopleiding volgen en aan het werk gaan. Daarnaast kunnen studenten in het ziekenhuis gaan werken. Er zijn 27 klinische specialismen. De studielengte van de vervolgopleidingen varieert in duur. Op de site van de KNMG vind je informatie over specialismen, sollicitatieprocedures en nog veel meer.
Masterspecialisaties na Geneeskunde
Werken in de wetenschap?
Als je geïnteresseerd bent in een wetenschappelijke loopbaan, kun je solliciteren naar een promotieplek: een tijdelijke aanstelling aan een universiteit om onderzoek te doen en een proefschrift te schrijven. Veel promovendi (of PhD studenten) verzorgen tevens onderwijs binnen hun vakgebied. Benieuwd naar het werk van jonge onderzoekers? Op het platform Faces of Science delen ze hun ervaringen in blogs en video's.
Andere mogelijkheden Als bachelor geneeskunde kun je onder bepaalde voorwaarden doorstromen naar een andere master, meestal via een pre-masterprogramma van een andere opleiding. Ook als basisarts zijn er meer vervolgopleidingen dan alleen binnen de geneeskunde. Kijk voor meer informatie in de studiegids van de betreffende opleiding (al dan niet aan de RU).
Career service Als je je wilt oriënteren op de mogelijkheden die je na je opleiding hebt, kun je hierbij een beroep doen op de Career service van de medische faculteit. Je kunt hier terecht voor advies, interessante workshops en een overzicht van evenementen die gericht zijn op loopbaanoriëntatie. Meer informatie vind je op de website: https://www.radboudumc.nl/onderwijs/careerservice