Zoek in de site...

Studievereniging

De Studievereniging voor neerlandici (SVN) organiseert allerlei gezellige en leerzame activiteiten als aanvulling op de studie Nederlandse Taal en Cultuur. Zo organiseert zij een studiereis, het kerstfeest, maandelijkse ledenborrels en ledenuurtjes, een literaire avond en een boekenveiling. Ook organiseren alle studieverenigingen Nederlands ieder jaar een gezamenlijk voetbaltoernooi dat telkens in een andere stad wordt gehouden. Daarnaast worden er in samenwerking met andere Nijmeegse studieverenigingen een aantal keer per jaar feesten georganiseerd, zoals de Ingloriousfeesten. Bovengenoemde activiteiten worden mogelijk gemaakt door verschillende SVN-commissies, die geheel bestaan uit actieve leden.
Drie keer per jaar ontvang je als lid van de SVN het blad De Uitvreter, gemaakt door de leden onder leiding van een ijverige redactie. In dit blad vind je onder andere ludieke artikelen waarin zowel studenten als docenten elkaar leren kennen. Iedere maand ontvangen alle leden van de SVN een nieuwsbrief waarin ze van alle activiteiten op de hoogte worden gesteld.
Aan het begin van ieder semester ontvangen alle SVN-leden een boekenlijst, waarop precies staat welke boeken voor de komende periode aangeschaft moeten worden. Als SVN-lid kun je deze boeken vervolgens tegen gereduceerd tarief bestellen.
Verdere informatie over de SVN en inschrijfformulieren kun je vinden op de site van de SVN:  SVN Nijmegen.