Zoek in de site...

Studievereniging

Wat is ¿Ouisí?
Activiteiten
Interlingua
Lidmaatschap
Boekenverkoop
Contact

Wat is ¿Ouisí?

¿Ouisí? is de studievereniging van Romaanse talen en culturen. Deze vereniging is opgericht in 2003 door enkele enthousiaste bestuursleden van de studieverenigingen La Cueva de Montesinos (de toenmalige studievereniging van Spaans) en BIeZAaR (de toenmalige studievereniging van Frans). Op dat moment was net bekend geworden dat de studies Spaans, Frans en Mediterrane studies zouden fuseren tot Romaanse talen en culturen. Natuurlijk konden de studieverenigingen niet achterblijven. Zo ontstond ¿Ouisí?, een naam die overigens bedacht is door twee leden tijdens de eerste gezamenlijke activiteit. ‘Oui' is natuurlijk Frans voor ja, ‘Sí' is het Spaanse equivalent. Ook is de naam uit te leggen als "hoe-is-ie?" als je het op een aparte manier uitspreekt. Onze studievereniging heeft als doel om de studenten Romaans zowel te voorzien van gezelligheid en het ontmoeten van nieuwe mensen met dezelfde passie, als van studiegerelateerde activiteiten. Bij ¿Ouisí? voelt iedereen zich thuis en er is voor ieder wat wils!

Activiteiten

Elke maand worden er door het bestuur en onze activiteitencommissie een aantal gezellige activiteiten georganiseerd. Zo organiseren wij een diner rouler, een filmavond, borrels, een pubquiz, een avondje bowlen en nog veel meer. Daarnaast zijn er ook twee oeroude ¿Ouisí?-tradities die elk jaar weer een groot succes zijn: de Beaujolaisborrel en de Sangríaborrel. Deze feestjes wil je niet missen! Verder staan er ieder jaar ook een paar leuke activiteiten met andere studieverenigingen op het programma, waaronder het Letterengala. Ook organiseren wij studiegerelateerde activiteiten zoals een tentamenbooster. Tot slot hebben we de jaarlijkse Ouisíreis in de meivakantie, voorgaande jaren zijn we al naar onder andere Tirana, Boedapest en Praag geweest.

Interlingua

Interlingua is het tijdschrift van onze studievereniging: een blad van studenten voor studenten, dat is samengesteld door onze Communicatiecommissie. Het komt 2 keer per jaar uit. De pagina's zijn onder andere gevuld met columns, verslagen en foto's van activiteiten, recensies van films en boeken en ervaringen van Erasmusstudenten.

Lidmaatschap

Wil je lid worden van SV ¿Ouisí?, ga dan naar onze site: www.svouisi.nl en meld je aan! De contributie bedraagt €7,50. Door je aan te melden, kun je meedoen met leuke activiteiten. Je lidmaatschap is pas compleet na het overmaken van de contributie. Wij kijken uit naar je aanmelding!

Contact

¿Ouisí? is onder meer te bereiken via de mail (ouisi@student.ru.nl), via Facebook, of via de site, waar meer informatie te vinden is: www.svouisi.nl