Zoek in de site...

Toelatingseisen en regelingen voor vrijstellingen

Tweejarige educatieve master Geschiedenis:

Studenten die in het bezit zijn van een WO-bachelor Geschiedenis kunnen zich voor deze masteropleiding aanmelden. Studenten met een HBO-bachelor volgen eerst het eenjarige premasterprogramma van 60 EC. Studenten met een andere vooropleiding wordt aangeraden contact op te nemen met de studieadviseur.

Tweejarige educatieve master Filosofie:

Studenten die in het bezit zijn van een WO-bachelor Filosofie kunnen zich voor deze masteropleiding aanmelden. Studenten met een andere WO-bachelor of een HBO-bachelor volgen eerst het eenjarige premasterprogramma van 60 EC. Studenten met een andere vooropleiding wordt aangeraden contact op te nemen met de studieadviseur.

Tweejarige educatieve master Godsdienst en Levensbeschouwing:

Studenten die in het bezit zijn van een WO-bachelor Religiestudies of Theologie kunnen zich voor deze masteropleiding aanmelden. Studenten met een andere WO-bachelor of een HBO-bachelor volgen eerst het eenjarige premasterprogramma van 60 EC. Er is een aangepast premasterprogramma (30 EC) als je een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van de Religiestudies of Theologie hebt behaald. Studenten met een andere vooropleiding wordt aangeraden contact op te nemen met de studieadviseur.

Tweejarige educatieve master Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen:

Studenten die in het bezit zijn van een WO-Bachelor Bestuurskunde, Politicologie, Sociologie of Interdisciplinaire Sociale Wetenschap kunnen zich voor deze masteropleiding aanmelden. Studenten met een andere WO-bachelor of een HBO-bachelor volgen eerst het eenjarige premasterprogramma-Politicologie. Ook studenten die een premaster Sociologie of Bestuurskunde hebben gevolgd zijn direct toelaatbaar. Studenten met een andere vooropleiding wordt aangeraden contact op te nemen met de studieadviseur.

Tweejarige educatieve master Aardrijkskunde:

Studenten die in het bezit zijn van een WO-Bachelor Geografie, Planologie en Milieu aan de Radboud Universiteit  of een bachelor Geografie of Planologie aan een andere Nederlandse Universiteit kunnen zich voor deze masteropleiding aanmelden. Studenten met een andere WO-Bachelor of HBO-bachelor volgen eerst het eenjarige pre-masterprogramma. Studenten met een andere vooropleiding wordt aangeraden contact op te nemen met de studieadviseur.

Tweejarige educatieve master Kunstgeschiedenis/Culturele en Kunstzinnige Vorming  (CKV):

Studenten die in het bezit zijn van een WO-Bachelor Kunstgeschiedenis of Algemene Cultuurwetenschappen kunnen zich voor deze masteropleiding aanmelden. Studenten met een andere WO-Bachelor of HBO-bachelor volgen eerst het eenjarige pre-masterprogramma. Studenten met een andere vooropleiding wordt aangeraden contact op te nemen met de studieadviseur.

Heb je al een tweedegraads bevoegdheid?

Voor studenten die al over een tweedegraads bevoegdheid in het schoolvak Geschiedenis, Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen, Aardrijkskunde of Kunstgeschiedenis/CKV beschikken, is een verkort traject mogelijk.

De toelatingscommissie oordeelt over de toelaatbaarheid van studenten tot de opleiding op basis van de criteria die zijn neergelegd in de Onderwijs- en Examenregeling (OER). Wie vragen heeft over toelating kan een afspraak maken met de studieadviseur van de opleiding, Kim Oyen: studieadviseur-eduma2@ru.nl.