Zoek in de site...

Buitenlandminor

In een steeds meer globaliserende wereld is het van belang om kennis te hebben van andere landen en onze positie in de wereld. Studeren in het buitenland is niet alleen een goede manier om meer kennis op te doen maar ook om je taalvaardigheid te verbeteren en om een andere cultuur van binnenuit te leren kennen. Ook draagt een studieverblijf in het buitenland bij aan je persoonlijke ontwikkeling en kan het ervoor zorgen dat je bij toekomstige werkgevers een streepje voor hebt. De letterenfaculteit beschikt over een uitgebreid netwerk met buitenlandse universiteiten. De universiteit helpt je om vakken te vinden die relevant zijn voor je opleiding.

Programma

  • Onderwijs in het buitenland (25 EC)
  • Online cursus Study Abroad: Academia and Society (5 EC): je gaat in op actuele maatschappelijke debatten in je gastland en krijgt inzicht in de uiteenlopende mogelijkheden die een geesteswetenschappelijke opleiding je op de arbeidsmarkt biedt.
  • Think Tank: Study abroad (10 EC): je gaat bij terugkomst met een groepje van 6-8 studenten aan de slag met een vraagstuk van een bedrijf of instelling. Klik hier voor meer informatie over de denktank. Je kunt ook kiezen voor een individuele- of onderzoeksstage.

    Let op: de cursus Study abroad: Academia and Society moet behaald zijn om aan de Think Tank: Study Abroad te mogen deelnemen.
    Wil je de denktank in het eerste semester volgen en voldoe je aan de ingangsvoorwaarde? Schrijf je dan in voor de cursus Denktank / Think Tank (LET-LETMI-DT00).

Deadlines

Als je je wilt aanmelden voor een buitenlandverblijf in het kader van de buitenlandminor, dien je een verzoek in via Osiris. Meer informatie over de aanmeldprocedure vind je hier. Aanmelden:

  • Voor 15 januari buiten Europa
  • Voor 1 maart binnen Europa

Mogelijk B3-programma met een buitenlandminor

Programma buitenlandminor

* Of je in het tweede semester majoronderwijs (= onderwijs van jouw eigen opleiding) moet volgen of een of meerdere keuzecursussen uit één disciplinair pakket kunt kiezen, verschilt per opleiding. Klik hier om te zien wat er voor jouw opleiding is bepaald.