Zoek in de site...

Educatieve minor

De educatieve minor biedt je de mogelijkheid, in combinatie met je bachelordiploma, een tweedegraads onderwijsbevoegdheid voor het voortgezet onderwijs te behalen in de schoolvakken Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans, Grieks & Latijn en Geschiedenis. Je kunt daarmee lesgeven in de onderbouw van havo en vwo en in het vmbo-t.

De educatieve minor is een goede manier om te ontdekken of het onderwijs iets voor je is. Je leert bij de educatieve minor echter ook waardevolle vaardigheden die je ook buiten het onderwijs goed in kunt zetten, zoals leidinggeven, presenteren, plannen, feedback geven en ontvangen, en effectief communiceren. Kortom: de educatieve minor is een goede investering in je persoonlijke ontwikkeling.

Deadline

Wil je in september 2023 met de educatieve minor starten? Meld je dan tussen 1 en 21 mei 2023 hiervoor aan via de site van de Radboud Docenten Academie.

Programma

De educatieve minor is een samenwerking met de Radboud Docenten Academie (RDA). Het programma bestaat uit:

  • Didactisch deel bij RDA (30 EC): verdieping in o.a. de schoolvakken Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans, Grieks & Latijn of Geschiedenis:
    • Onderwijs bij de RDA (15 EC)
    • Stage (15 EC)
  • Aanschuifonderwijs (10 EC): onderwijs uit één van de disciplinaire pakketten.

Toelatingseisen

De educatieve minor is alleen toegankelijk voor studenten die aan de toelatingseisen voldoen. Wordt jouw bachelor-opleiding niet in het overzicht genoemd? Dan kun je je niet aanmelden voor de educatieve minor.

Mogelijk B3-programma met een educatieve minor

Programma met educatieve master

* Of je in het tweede semester naast de 10 EC keuzecursussen nog majoronderwijs (= onderwijs van jouw eigen opleiding) moet volgen of nog meer keuzecursussen uit één disciplinair pakket kunt kiezen, verschilt per opleiding. Klik hier om te zien wat er voor jouw opleiding is bepaald.