Zoek in de site...

Minor Accounting

De minor Accounting start met de gelijknamige cursus, waarbij je kennismaakt met bedrijfseconomische instrumenten, technieken en regelgeving voor organisaties. Naast het doen van calculaties leer je dat accounting ook staat voor het verstrekken van bedrijfseconomische informatie aan belanghebbenden, zowel binnen als buiten de organisatie. Binnen deze minor komen verschillende aspecten van Bedrijfseconomie aan bod van financiële assets tot internationale en lokale accounting standaarden.

Wanneer je een minor succesvol hebt afgerond, ontvang je een getuigschrift. Let wel: wanneer een of meerdere cursussen van een minor deel uitmaakt van de opleiding die je volgt, dan kom je niet in aanmerking voor een getuigschrift.

Voor studenten Economie en Bedrijfseconomie en studenten Bedrijfskunde die al een aantal van deze vakken hebben gevolgd in hun reguliere bachelorprogramma, is het mogelijk een aantal van deze vakken te vervangen om zo alsnog deze minor te kunnen volgen. Meer informatie vind je hier (pdf, 53 kB).

Opbouw minor

Cursus Periode Studielast
4 6 EC
1 6 EC
2 6 EC
4 6 EC

*Voorkennis: Corporate Finance en Accounting
**Voorkennis: Accounting

Let op: deze minor duurt langer dan een jaar, doordat je met Accounting in blok 4 moet beginnen.

Ik wil graag meer informatie
Ben je eventueel geïnteresseerd in het volgen van een minor bij Economie en Bedrijfseconomie, maar heb je behoefte aan meer informatie, kijk dan eens onder de veelgestelde vragen over de minor van Economie en Bedrijfseconomie. Zijn je vragen na het lezen van de veel gestelde vragen nog steeds niet beantwoord, neem dan contact op met de studieadviseur Economie en Bedrijfseconomie.

Ben je van de opleiding Economie en Bedrijfseconomie/Economics and Business Economics of van de opleiding Bedrijfskunde/Business Administration? In dat geval heb je overlappende vakken. Wil je deze minor echter graag doen informeer dan naar de mogelijkheden bij de studieadviseur Economie en Bedrijfseconomie.