Zoek in de site...

Minor Ondernemerschap, innovatie en stedelijke ontwikkeling

De belangstelling voor de relatie tussen ondernemerschap, innovatie en stedelijke ontwikkeling is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Deze minor biedt een consistent programma van cursussen aan dat theorie en praktijk rondom ondernemerschap, innovatie en stedelijke ontwikkeling bundelt. Binnen de minor wordt ingegaan op wat ondernemerschap en innovatie voor mensen inhoudt, wat innovatieprocessen betekenen voor bedrijven en hoe deze het beste gestuurd kunnen worden, in welke context en structuren deze processen plaatsvinden, en welke rol ondernemerschap en innovatie spelen in stedelijke dan wel regionale ontwikkeling. Ook wordt er aandacht aan duurzaamheid in deze processen gegeven.

Binnen de minor moeten studenten minimaal 24 EC volgen, en zijn gezien de focus van deze minor de vakken Managing Innovation, Social Cultural Approach to Entrepreneurship, en Stedelijke Economie in Europa, verplicht. Daarnaast moeten studenten minimaal een van de twee vakken Duurzaam Ondernemen of Gebiedsontwikkeling volgen. De keuze uit deze twee vakken bepaalt de uiteindelijke richting van de minor; iets meer de nadruk op de regionale beleidskant van innovatie en ondernemen, dan wel wat meer de nadruk op duurzaamheid van ondernemerschap en innovatie. Overigens staat het studenten natuurlijk vrij om alle zes vakken te kiezen.

Opbouw minor

Cursus Periode Studielast

1

1

6 EC
  • Stedelijke Economie in Europa
  • Let op: kennis van de cursus Economie van de Managementwetenschappen of navenante kennis zijn een pre, maar niet perse noodzakelijk.
4 6 EC
3 6 EC
3 6 EC