Zoek in de site...

Algemene informatie

De masteropleiding Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit is een eenjarige, voltijdse dagopleiding. In de masteropleiding Bestuurskunde aan de Radboud Universiteit bestudeer je het functioneren van organisaties in en om het openbaar bestuur en de wijze waarop zij maatschappelijke problemen aanpakken. De master Bestuurskunde bouwt voort op de bachelor Bestuurskunde, maar is ook te volgen als een zelfstandige master. De master Bestuurskunde in Nijmegen leidt je op tot een zogenaamde 'reflective practitioner': een manager, adviseur of beleidsmaker die op een integere, kritische en effectieve wijze zijn of haar bijdrage levert aan het functioneren van het openbaar bestuur en het oplossen van maatschappelijke problemen. In 2023-2024 volgt de master Bestuurskunde nog het sequentiële rooster waarbij elk vak 4 weken duurt, vanaf 2024-2025 volgt de master Bestuurskunde hetzelfde rooster als in de Bachelor waarbij je meerdere vakken tegelijk volgt per semester.

Studeren in het buitenland
We raden geïnteresseerde studenten aan indien het programma het toelaat om het tweede deel van het tweede semester te gebruiken voor een semester in het buitenland. Een studieverblijf in het buitenland staat niet alleen goed op je cv, het draagt ook sterk bij aan je persoonlijke en academische ontwikkeling. De opleiding heeft met een aantal buitenlandse universiteiten uitwisselingscontracten, waarvan wij de behaalde studiepunten erkennen. Onze studieadviseur helpt je graag op weg.

Careerservice
Of je nu eerstejaars of masterstudent bent, Career Service helpt jou grip te krijgen op wat je nu al kunt doen om goed voorbereid de arbeidsmarkt te betreden.

Honoursprogramma
De Radboud Honours Academy biedt gemotiveerde en getalenteerde studenten van de Radboud Universiteit de kans om naast hun reguliere studie een extra en uitdagend programma te volgen.