Zoek in de site...

Studievereniging Marie Curie

Marie Curie is een studievereniging (niet te verwarren met studentenvereniging) voor alle studenten van de opleiding Natuur- en Sterrenkunde, met het voornaamste doel studenten met elkaar in contact te laten komen.

  • Samen met twee andere studieverenigingen van de faculteit heeft Marie Curie een kantine. Hierin worden in de pauze tosti's en gedurende de hele dag snacks, blikjes drinken, koffie, thee en andere versnaperingen tegen studentvriendelijke prijzen verkocht. Maar bovenal kun je hier voor, tussen en na je colleges gezellig praten met je studiegenoten, studeren met een relaxed muziekje, lekker onderuit hangen op een van de banken of een krantje lezen. Hier vindt ook elke donderdagmiddag een borrel voor leden van Marie Curie plaats, wat even lekker de week breekt.
  • Marie organiseert een erg divers aanbod aan activiteiten met voor ieder wat wils. Van spelletjesavonden tot borrels en van smokkeltochten tot symposia. Daarnaast organiseren ze ook regelmatig studiegerelateerde activiteiten zoals lezingen door professoren of studiemiddagen voor je tentamens.
  • Tevens kun je via Marie Curie de benodigde studieboeken bestellen. Als je deze via Marie bestelt krijg je een duidelijk overzicht van welke boeken allemaal verplicht en aanbevolen zijn en daarnaast krijg je ook nog een leuke korting op alle boeken op de boekenlijst. Je boeken kan je vervolgens op komen halen op de Campus.
  • Marie Curie heeft ook haar eigen verenigingsblad, genaamd de Impuls.
  • Elk jaar vindt er een studiereis plaats waar ook studiepunten voor staan. Afgelopen jaren zijn we naar Japan, India, Californië, Zuid-Korea en Spanje geweest.

Mocht bovenstaande je nog niet over de streep hebben getrokken: lidmaatschap kost je slechts 10 euro, maar lid worden is (natuurlijk) niet verplicht. In de praktijk blijkt echter meer dan 90% van de studenten Natuur- en Sterrenkunde lid te zijn. Dus, wil je op een ongedwongen en gezellige manier je medestudenten leren kennen, word dan lid! Heb je naar aanleiding van dit stukje vragen of opmerkingen of wil je meer weten? Meer informatie kun je hier vinden of je kan een e-mail sturen naar bestuur@marie-curie.nl.

Groetjes van het bestuur der S.V. Marie Curie.