Zoek in de site...

Programma B2 + B3

In het tweede en derde studiejaar ga je je als student science specialiseren op het grensvlak van twee disciplines: fysisch-chemisch, bio-fysisch of bio-chemisch. De verplichte cursussen zijn zo gekozen dat je leert werken aan beide kanten van het grensvlak, dat je verbanden leert ontdekken en dat je, na de juiste keuzevakken te kiezen verder kunt met een master Molecular Sciences, Physics and Astronomy of Medical Biology (of een andere master buiten Nijmegen).

Je kunt het curriculum in overzicht ook hier vinden:
Curriculum Molecular Sciences

Het studieprogramma voor jaar 2 en jaar 3 bestaat uit vier onderdelen:

1. Gemeenschappelijke verplichte vakken (24 ec)

Enkele vakken zijn verplicht voor alle studenten science.

Wijziging per 2022:
MOL153 Lineaire Algebra voor Science wordt sinds 2022 in het eerste jaar gegeven. Tweedejaars studenten volgen nu MOL132 Vector Calculculus in kwartaal 1 van het tweede jaar.

Het tweedejaarsvak kwantummechanica kun je volgen samen met scheikunde (MOL155 Quantum Mechanics, dat vak staat op het rooster) of samen met natuurkunde: NB013C Kwantummechanica 1.

Welke keuze je maakt hangt af van je voorkeur voor abstractie en in ieder geval ook van je rooster.
De vakken hebben dezelfde leerdoelen en zijn binnen de opleiding uitwisselbaar.

2. Specialisatieruimte (78 ec)

Je kiest voor een van de drie specialisaties:

3. Vrije keuze (6 ec)

Je mag maximaal 6 ec aan vrije keuzevakken in je programma opnemen. Dit mogen keuzevakken zijn uit FNWI-opleidingen, maar vakken uit andere studierichtingen (economie, Frans, bestuurskunde, …) zijn ook toegestaan. De enige twee eisen die aan de invulling van de vrije keuzeruimte gesteld worden zijn:

  • De gekozen vakken mogen niet overlappen met andere vakken uit je programma.
  • De gekozen vakken moeten van universitair niveau zijn.

4. Bachelorstage (12 ec)

Tegen het einde van je bachelor doe je een onderzoeksstage van 12 ec op een van de toegestane FNWI-onderzoeksafdelingen. Meer informatie is hier te vinden.