Zoek in de site...

Studievereniging

Op 16 april 1986 is wiskunde studievereniging Desda opgericht. Desda (Dan En Slechts Dan Als) is zowel voor studenten als medewerkers bedoeld. Naast het bestuur zijn er elf reguliere commissies die ieder zorg dragen voor bepaalde activiteiten.

Om te beginnen is er Springer, de sport- en spelcommissie. Zij organiseert verschillende leuke activiteiten door het jaar heen. Een activiteit kan van alles zijn, van het rare (maar goed bezochte) Pannenkoek-Eet-Ren-Festijn (PERF) tot een bonte avond (de variété-avond).
Voor serieuzere activiteiten is er de commissie Gardner. Zij zorgt er onder andere voor dat er excursies en lezingen met een wiskundig gerelateerd onderwerp worden geregeld. Ook organiseert Gardner elk jaar het Diner Rouler (waarbij studenten in groepjes bij docenten eten) en het Riner Douler (waarbij docenten in groepjes bij studenten eten).
De borrelcommissie Brouwer houdt regelmatig borrels, soms met een thema maar altijd wordt het een gezellige woensdagavond.
De commissie Bartjens draagt zorg voor het verenigingsblad `Volgens Bartjens'. Het blad verschijnt vier keer per jaar en bericht over veel activiteiten van Desda. Tevens staan er columns, puzzels en grappige uitspraken van Desda-leden in.
De Subculinairesubsubcommissie (kortweg Subcie) is de culinaire commissie van Desda. De Subcie maakt eens per maand de vrijdagmiddagsoep (niet noodzakelijkerwijs op vrijdag) en organiseert eetactiviteiten zoals diners en picknicks.
Dan is er nog de www-Cie, de commissie die de website van Desda up to date houdt, maar vooral de nieuwe DesdApp, zodat je op de hoogte blijft van de activiteiten en alles wat er speelt binnen wiskunde en Desda.
De leden van de Fotocie maken foto's van Desda-activiteiten en zorgen er samen met de www-Cie voor dat de foto's op de Desda-site komen te staan.
De Reparacie zorgt er voor dat de Desda bakfiets als een zonnetje loopt.
Leden worden ouder en de Mastercie is er om speciaal voor de masterstudenten activiteiten te organiseren.
Omdat leden (bijna) nooit genoeg kunnen krijgen van de gezellige vereniging, is er de Wortelcie om contact met alumni te onderhouden.
Desda heeft ook een Eerstejaarscommissie, een commissie bestaande uit eerstejaarsstudenten met als doel om deze eerstejaars de kans te geven gezamenlijk activiteiten op te zetten.

Naast de reguliere commissies van Desda die doorlopend activiteiten verzinnen, bestaan er ook niet-reguliere commissies om een losse activiteit te organiseren.
De eerste niet-reguliere commissie van Desda is de Weekendcie. Ergens in oktober organiseert de Weekendcie altijd een spetterend weekend in de buurt van Nijmegen. Officieel is het doel van het weekend om de eerstejaars studenten kennis te laten maken met de ouderejaars, maar het is vooral heel erg leuk om samen met je studiegenoten een weekend op pad te zijn.
De Symposiumcommissie organiseert elk jaar een symposium rond een wiskundig thema. De Introcie, verzorgt de introductie voor alle nieuwe wiskundestudenten, zodat zij meteen een goede indruk krijgen van wat de studie, Desda, en Nijmegen te bieden hebben.
Tot slot is er dit jaar de Lustrumcomissie. De leden van deze commissie gaan een week vol leuke activiteiten neerzetten om de 35e verjaardag van Desda te vieren.

Drie maal per jaar, in september, maart en juni, is er een Algemene Leden Vergadering (ALV), waarbij leden inspraak hebben over het beleid van de vereniging.
Als je lid bent, kun je profiteren van korting op studieboeken, de activiteiten van Desda en krijg je de `Volgens Bartjens' geheel gratis. Het lidmaatschap kost je slechts 7,50 euro, dus er is geen enkele reden om geen lid te worden! Je kunt je aanmelden bij de secretaris. Voor vragen kun je per e-mail terecht bij het bestuur: info@desda.org.
Zie ook de website: www.desda.org daar kun je gelijk inschrijven voor de vereniging. Inschrijvingen gaat per jaar en kan alleen voor het huidige jaar gedaan worden.