Zoek in de site...

Programma B2

Verplichte cursussen
Het onderwijsprogramma van het tweede studiejaar van de dubbele bachelor Wiskunde & Natuur- en sterrenkunde bestaat uit verplichte cursussen en keuzecursussen in de onderstaande tabel.

Keuzeruimte
De totale keuzeruimte bedraagt 33 EC in het tweede en derde jaar. Om de nominale studielast van 75 EC per jaar te halen, dienen de verplichte cursussen aangevuld te worden met keuzecursussen. Hiervan dient iedere student 12 ec op te vullen met:
- ten minste 6 ec te kiezen uit het complete aanbod van tweedejaars (of derdejaars) wiskunde keuzecursussen;
- ten minste één 6 ec derdejaars keuzecursus ter voorbereiding op een profiel van de masteropleiding Wiskunde.
De derdejaars cursus NWI-WB099 Bachelor Seminar (3 ec) is niet verplicht voor dubbele bachelors wiskunde-natuur-&sterrenkunde, maar passen zeker in de 12 ec verplichte wiskunde keuzeruimte.

In onderstaande tabel staan keuzecursussen die bij uitstek geschikt en uitdagend zijn voor dubbele bachelor studenten. Let op: dit is een selectie van alle wis- en natuurkundekeuzevakken, wil je iets anders, kijk dan in de studiegids van Natuurkunde of Wiskunde voor andere mogelijkheden. Het is ook mogelijk om de keuzeruimte gedeeltelijk in te vullen met een minor (te vinden in de minorgids). Het pakket van keuzecursussen moet uiteindelijk goedgekeurd worden door de examencommissie. Heb je vragen of behoefte aan overleg, maak dan een afspraak bij je studieadviseur.

Jaarlijks vinden er wijzigingen in het programma plaats. Volg jij onderwijs uit een eerder jaar, kijk dan naar de overgangsbepalingen.

Studeren in het Buitenland
Heb je plannen om in je derde jaar in het buitenland te studeren? Kijk hier eens naar de mogelijkheden of maak een afspraak met de Erasmus+-coördinator.

Let op: het eerste semester van onderstaand programma is erg vol (21 EC/kwartaal). Het is daarom aan te raden 3 EC/kwartaal uit te stellen. Welke cursus(sen) daarvoor in aanmerking komt is afhankelijk van ieders voortgang en interesse. Daarom wordt er geen one-size-fits-all oplossing aangeboden. Heb je behoefte aan overleg, maak dan een afspraak bij je studieadviseur.

* Verplichte Keuze: kies 1 van deze 3 cursussen