Zoek in de site...

Studentenkaart en registratiekaart

Binnen de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica en deze studiegids kun je veel informatie vinden over jouw opleiding.

Andere services worden door de Radboud Universiteit verzorgd. Voorbeelden hiervan zijn de inschrijving voor een nieuw academisch jaar, het studentenleven en juridische zaken.

Voor informatie over deze algemene onderwerpen kun je de RU-website bezoeken: http://www.ru.nl/currentstudents/.

In- en herinschrijving

Een student is ingeschreven als de betaling van het collegegeld geregeld is en het inschrijfformulier verwerkt is. De beste controle hierop is het bezit van een collegekaart. Deze ontvang je enkele weken na herinschrijving.

De inschrijving is altijd voor één jaar geldig en start en eindigt altijd per 1 september. Voor een volgend studiejaar moet je jezelf altijd herinschrijven en ook de betaling van collegegeld opnieuw regelen. Omstreeks juni  ontvang je bericht over deze herinschrijving. Als je per september van het nieuwe collegejaar niet opnieuw ingeschreven staat kun je problemen krijgen met onder andere de studiefinanciering, bij het inschrijven voor cursussen en bij gebruik van Brightspace.

Hier vind je meer informatie over inschrijven
Hier vind je meer informatie over herinschrijven

Studentenkaart en registratiekaart

Ieder jaar schrijf je jezelf opnieuw in voor jouw opleiding. De verwerking van inschrijving duurt ongeveer 4 tot 6 weken en vervolgens kun je je registratiekaart downloaden via Osiris. Dit is het bewijs van inschrijving voor het nieuwe collegejaar. Elk jaar ontvang je een nieuwe registratiekaart waarop de periode van inschrijving vermeld staat.

De studentenkaart wordt tijdens de eerste inschrijving eenmalig verstrekt en blijft geldig voor de hele duur van de studie. Deze kaart toont aan dat je student bent. Wanneer een of beide kaarten kwijt is/zijn kan je bij de Centrale Studentenbalie tegen betaling van € 25,-- een nieuwe kaart aanvragen.

Meer informatie over de studentenkaart.