Zoek in de site...

Procedure afstuderen

  1. Om af te kunnen studeren voor de bachelor en master is het verplicht om een goedgekeurd programma te hebben. Laat je programma tijdig goedkeuren. We willen je dringend verzoeken om dit 3 maanden voor je (beoogde) afstuderen in te dienen. Kijk bij 'Aanvragen goedkeuring programma' voor de formulieren en meer informatie.
    Mocht er na je aanvraag nog een wijziging komen in je programma, mail deze dan door naar fnwi.examcies@science.ru.nl
    NB: Je ontvangt binnen 4 weken het oordeel van de examencommissie. Nadat je programma is goedgekeurd door de examencommissie, zorgt de examenadministratie ervoor dat de op dat moment behaalde vakken op de juiste manier in het studievoortgangsoverzicht worden weergegeven.

  2. Vraag je examen altijd pas aan op het moment dat alle resultaten in Osiris zichtbaar zijn. Je kunt je examen aanvragen tot op de dag van de examendatum (een overzicht van deze examendata is hier te vinden). Let op: je kunt geen examendatum aanvragen die eerder ligt dan het moment van je aanvraag. Je examendatum ligt dus altijd in de toekomst.

  3. PROCEDURE: Je vraagt je examen digitaal aan via 'Afstuderen, diploma's en certificaten' > 'Aanvraagformulier diploma'. LET OP! Voer alle gevraagde gegevens in , scroll naar de onderkant van het formulier en klik op Proceed. Je komt dan in een volgend scherm. Controleer de door jou ingevoerde gegevens en klik op Send. Als je aanvraag goed verzonden is ontvang je direct een bevestiging via e-mail. (Voor masterstudenten: Meer informatie over de spreker(s) die bij je afstuderen zullen worden gevraagd aanwezig te zijn vind je hier.)

  4. De examencommissie zal je aanvraag beoordelen. Als meer informatie nodig is of er vragen zijn omtrent je verzoek, neemt de examencommissie contact met je op. Als je aanvraag is goedgekeurd ontvang je binnen 8 weken na je examendatum een bericht met de bevestiging dat je geslaagd bent. Ongeveer 3 weken voor de diploma-uitreiking ontvang je een uitnodiging hiervoor, mits je aangegeven hebt aanwezig te willen zijn hierbij.

  5. Voor meer informatie omtrent afstuderen en uitschrijven: https://www.ru.nl/studenten/services/afstuderen-enof-uitschrijven/gevolgen-van-uitschrijven-opleiding en https://www.ru.nl/studenten/services/afstuderen-enof-uitschrijven/afstuderen.

Mocht je nog vragen hebben, kun je contact opnemen met het Student Information Point (HG00.832):
Mail: stip@science.ru.nl;
Tel.nr.: 024-3652200;
Openingstijden: ma t/m do 10:00u - 16:00u; vr 10:00u - 14:00u