Zoek in de site...

Academische taalvaardigheid toets

De Radboud Universiteit wil studenten opleiden tot communicatief krachtige academici die goed voorbereid zijn op de arbeidsmarkt. Om inzicht te krijgen in je eigen academische taalvaardigheid neem je deel aan de cursus academische taalvaardigheid. Deze cursus bestaat uit een inleidend hoorcollege, een toolbox in Brightspace, de toets academische taalvaardigheid en eventueel remediërende werkcolleges. Je volgt de cursus in het Nederlands, de voertaal van onze opleiding Sociologie. 

Alle studenten worden door STIP FSW ingeschreven voor de OSIRIS-cursus, de Brightspace-cursus en deelname aan de toets. In Brightspace vind je alle informatie over de taaltoets, de toolbox en de studiehandleiding. Het hoorcollege vindt plaats in september, de toets in oktober (voorafgaand aan de eerste tentamenweek). Scoor je beneden de norm op de toets? Dan neem je deel aan de remediërende werkcolleges. Deze vinden plaats in periode 2 en 3.

Uit ervaring weten we dat het veelal te laat is om vlak voor de deadline van een opdracht nog met je taalvaardigheid aan de slag te gaan, mocht deze niet goed genoeg zijn. Wanneer jij als student direct vanaf de start van het eerste jaar getoetst wordt op, en begeleid wordt in taalvaardigheid, kun je je taalvaardigheid daadwerkelijk verbeteren. De cursus academische taalvaardigheid volg je daarom direct in het eerste studiejaar

Nu al meer cursusinfo? Die zie je hier
Mocht deze link niet openen, dan ga je naar de osiris onderwijs catalogus  en zoek je op SOW-RADAR-NL. 

Benieuwd hoe het nu met je taalvaardigheid gesteld is? Doe hier de oefentoets.