Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit

Inaugurele rede prof. dr. Herman Westerink

woensdag 22 mei 2024Plaats in mijn agenda
vanaf 15:45
Locatie
Deze academische plechtigheid vindt plaats in de Aula van de Radboud Universiteit, Comeniuslaan 2, 6525 HP te Nijmegen. Aansluitend is er een receptie.

Herman Westerink

Oratie

Hoogleraar aan de Radboud Universiteit / Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen met de leeropdracht Levensbeschouwing en geestelijke volksgezondheid met bijzondere aandacht voor de godsdienstwijsgerige en psychoanalytische aspecten spreekt op woensdag 22 mei 2024 om 15.45 uur precies een inaugurele rede uit, getiteld:

De psychoanalyse en haar verstorende levensbeschouwing

De leerstoel is mogelijk gemaakt door de vereniging Kenniscentrum voor levensbeschouwing en geestelijke volksgezondheid (KSGV).

Titus Brandsma Instituut

Herman Westerink wetenschappelijk directeur Titus Brandsma Instituut. Herman is al jaren werkzaam op het instituut als wetenschappelijk medewerker en als projectleider Maatschappelijke Spiritualiteit. Daarnaast is hij als universitair hoofddocent Godsdienstfilosofie verbonden aan de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen (FFTR). Sinds 1 september 2016 is dr. Herman Westerink bijzonder gasthoogleraar aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven. Op 1 mei 2021 is dr. Herman Westerink voor vier jaar benoemd tot wetenschappelijk directeur van het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen.

Bereikbaarheid en parkeren

Universiteitscampus
www.ru.nl/contact/bereikbaarheid

U kunt zich aanmelden tot 9 mei aanstaande via: www.ru.nl/rede/westerink

U ontvangt in de week van 13 mei 2024 nadere informatie en een bevestiging.

De oratie is ook te volgen via de livestream: www.ru.nl/aula/livestream