Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit

In contact blijven. Over afstand en nabijheid (Symposium)

vrijdag 27 januari 2023Plaats in mijn agenda
13:00 tot
Collegezalencomplex (CC4) Campus Radboud Universiteit
Organisator(s)
Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen
Subtitel
Faculteitssymposium FTR & 10e Religie en Zorg symposium
Beschrijving

Van de psychiater Rümke is de uitspraak: ‘Een goede relatie wordt gekenmerkt door maximale toenadering met behoud van distantie’. Dat geldt in het bijzonder voor professionele relaties en institutionele contacten: die tussen patiënt en hulpverlener, student en docent, of werknemer en leidinggevende. We willen in dergelijke rollen van beide kanten doorgaans niet koel, functioneel en afstandelijk overkomen, maar liever warm, betrokken en nabij.

Het vinden van een balans vergt echter een subtiel aftasten van elkaars verwachtingen in functie van de professionele doelstelling van het contact. Doorgaans gaat dat vanzelfsprekend goed maar ook wel met vallen en opstaan. De posities en rollen zijn in het contact immers niet gelijk en worden nu eenmaal ook gekenmerkt door verschillen in status, belang, vaardigheid, kennis en macht.

> Meer informatie en aanmelden via deze link