Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit
Zoek in de site...

Verdiepingsmiddag | Visioenen aan de rand van de hemel

Datum
zondag 18 februari 2024Plaats in mijn agenda
Tijd
14:00 tot
Locatie
Museum Krona, Veghelsedijk 25, 5401 PB Uden
Beschrijving

Van Hildegard van Bingen tot Greta Thunberg

18 februari 2024 van 14:00 tot 16:00

Krona

Op zondag 18 februari staat Museum Krona in het teken van de twee vrouwelijke visionairs Hildegard van Bingen en Greta Thunberg. In twee inspirerende voordrachten duiken we met Dr. Kitty Bouwman in woord en beeld van de wereldberoemde Scivias en neemt Charles Caspers u mee in de parallel tussen de Zweedse Greta Thunberg en de middeleeuwse Jeanne d’Arc. Deze middag wordt muzikaal verrijkt door Stichting Volgspot. Charles Caspers en Kitty Bouwman zijn beide TBI-geassocieerd onderzoekers.

De voordrachten zijn een verdieping op Krona’s tweede jubileumtentoonstelling Aan de rand van de Hemel. Visioenen. Hierin worden vrouwelijke visionairs als Hildegard van Bingen en Jeanne d’Arc op betekenisvolle wijze verbonden met hedendaagse vrouwelijke kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Programma

14.00 uur | Hildegard en haar Scivias. Door Dr. Kitty Bouwman

14.45 uur | Uit de mond van kinderen. Greta Thunberg, de nieuwe Jeanne d’Arc. Door Charles M.A. Caspers.

Muziek

Ter gelegenheid van de huidige tentoonstelling heeft Stichting Volgspot een muzikale compositie geschreven bij 7 van de getoonde kunstwerken. Deze zijn als audiotour te beluisteren gedurende de gehele expositie. Tijdens de inspiratiemiddag zullen zij verschillende van deze muziekstukken voordragen.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van het museum (zie button 'Reserveer uw tickets'). De kosten voor deelname bedragen €5,- inclusief pauzedrankje, exclusief geldig toegangsbewijs voor het museum. Reserveren is verplicht, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.