Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit
Zoek in de site...

De bekendste jonge monnik van Nederland verrast opnieuw

HEESWIJK-DINTHER – Muziek en spiritualiteit horen bij elkaar als lichaam en ziel. Beide brengen een mens bij de kern van het leven, bij emoties en bij verlangens naar zin en evenwicht. In ‘Levensliederen’heeft Thomas Quartier de spiritualiteit gezocht bij hedendaagse singer-songwriters. Het gaat over God vinden op de tonen van popmuziek.

Voordat Quartier intrad bij de benedictijnen verdiende hij naast zijn studie bij als straatmuzikant. Vanuit die ervaring en zijn tegenwoordige leven als monnik schreef hij dit boek, waarin hij het repertoire van onder meer Bob Dylan, John Lennon & Yoko Ono en Boudewijn de Groot als bronnen van inspiratie ontdekt.

Prof. dr. Thomas Quartier osb (1972), Benedictijnermonnik, leeft in en werkt vanuit Abdij Keizersberg in Leuven. Hij is hoogleraar aan de Radbouduniversiteit Nijmegen en de KU Leuven, gasthoogleraar aan Sant’ Anselmo in Rome en medewerker van het Titus Brandsma Instituut. Hij publiceerde eerder bij Berne Media: Anders leven (2015), Liturgische spiritualiteit (2016), Kiemcellen. Van klooster naar wereld (2016) en Zinzoekers. Dialogen over religie tussen oost en west (2018, met Paul van der Velde).

Boekgegevens
Levensliederen. Soundtrack voor kloosterspiritualiteit.
Paperback | 280 pagina’s | ISBN: 9789089723680 | Prijs € 24,50 | Verwacht: 15-10-2020
Een uitgave van Berne Media | uitgeverij abdij van berne i.s.m. Halewijn
Bestel het boek op: https://bit.ly/3hv0ABt

Bron: https://mooinisseroi.nl/