Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit
Zoek in de site...

2021 = herdenkingsjaar Thomas van Kempen

Datum bericht: 22 augustus 2021

Darmstadt, Universitäts- und Landesbibliothek, Hs. 324, Bd.3, f. 1va

In 2021 wordt herdacht dat Thomas van Kempen 550 jaar geleden is overleden.

Het Titus Brandsma Instituut en de Radboud Universiteit Nijmegen organiseren daarom op 19 en 20 augustus een internationaal congres over Thomas, zijn werken en hun receptie. Meer informatie daarover vindt u hier.

Compositie
Ter gelegenheid van het herdenkingsjaar heeft de Duitse componist Thomas Blomenkamp in opdracht van de Thomas-Stiftung Heinrich und Christine Kiefer te Kempen (Duitsland) een compositie geschreven. Als de coronamaatregelen het toelaten, vinden de eerste uitvoeringen van dit muziekstuk voor orgel en koor plaats op 2 en 3 oktober. Als organiste is Ute Gremmel-Geuchen bereid gevonden deel te nemen. De zang wordt verzorgd door het kamerkoor Consono, onder leiding van Harald Jens.

De premières zijn onderdeel van een reeks evenementen die georganiseerd wordt door de Thomas-Stiftung Kiefer, de Thomas-Verein en het Thomas-Archiv te Kempen, in samenwerking met de Stichting Thomas a Kempis te Zwolle.

Jaarplanning herdenkingsjaar Thomas van Kempen
> Thomas-Jahr Planung (pdf, 564 kB)

Meer informatie over de Thomas-Verein, de Thomas-Stiftung en het Thomas-Archiv vindt u op https://www.thomas-verein.de/, https://www.thomas-stiftung-kiefer.de/ en https://www.thomas-archiv.de/.’