Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit
Zoek in de site...

Aankondiging heiligverklaring Titus Brandsma mogelijkerwijs in februari

Datum bericht: 22 augustus 2021

Titus Brandsma. Illustration: Roel Venderbosch.

Priester, hoogleraar en voormalig rector Titus Brandsma is een belangrijke stap dichter bij een heiligverklaring. ‘Als het snel gaat, kan het in februari zover zijn’, zegt filosoof en FTR-decaan Christoph Lüthy. Naar alle waarschijnlijkheid bedoelt de decaan de aankondiging van de heiligverklaring. Tussen de aankondiging en de daadwerkelijke heiligverklaring zit altijd een aantal maanden van voorbereiding (red).

Titus Brandsma (1881-1942) is goed op weg om heilig verklaard te worden. De karmeliet, priester en voormalig hoogleraar en rector van de Katholieke Universiteit Nijmegen die zich tegen het nazisme verzette en in Dachau overleed, werd wegens zijn martelaarschap in 1985 zaligverklaard door Paus Johannes Paulus II.

En nu is ook de belangrijkste horde voor een heiligverklaring genomen. Dat heeft alles te maken met de ‘wonderbaarlijke’ genezing van Michael Driscoll, een karmeliet uit Florida. De pater had een agressieve kanker met uitzaaiingen in zijn lymfestelsel maar genas daarvan, naar eigen zeggen door te bidden tot Titus Brandsma. Een team van vijf onafhankelijke katholieke artsen heeft nu verklaard dat die genezing medisch gezien onverklaarbaar is.

Lees het volledige bericht op Voxweb.nl