Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit
Zoek in de site...

Aanmeldingen geopend voor de Studieweek Mystiek

Datum bericht: 3 april 2023

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen: de studieweek Mystiek. Dit jaar zal de altijd goed bezochte week plaatsvinden van maandag 3 juli t/m donderdag 6 juli. Deelnemers krijgen de kans om onder leiding van professionals een (figuurlijke) duik te nemen in bijzondere thema's die met mystiek te maken hebben.

Onthulling thema studieweek

We mogen het eindelijk onthullen, de jaarlijks terugkerende studieweek rond mystiek van het Titus Brandsma Instituut staat dit jaar in het teken van Karmelitaanse mystiek. Ieder jaar wordt door het Titus Brandsma Instituut (TBI) de Studieweek Mystiek georganiseerd. De ene keer staat een specifieke mystieke tekst centraal, de andere keer laten we ons gidsen door verschillende teksten van een bepaalde mysticus.

Docenten

De titel van de studieweek is: 'Karmelitaanse mystiek, in de leerschool van Titus Brandsma'. Prof. dr. Inigo Bocken en dr. Anne-Marie Bos zullen deze studieweek verzorgen.

Komt u ook? Aanmeldingen zijn vanaf heden geopend. Klik op deze link of de afbeeldingen hieronder voor meer informatie over de studieweek van 2023.

studieweek mystiek banner