Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit

Bekijk de TBI Lecture 'In alles de liefde' terug

Datum bericht: 24 oktober 2021

In 1820 stichtten Jacobus Antonius Heeren en Anna Catharina van Hees in ‘s-Hertogenbosch de Congregatie Dochters van Maria en Joseph, ter plaatse beter bekend als de Zusters van de Choorstraat. Net als andere religieuzen in de traditie van Vincentius a Paulo legden de zusters niet alleen de drie geloften van armoede, kuisheid en gehoorzaamheid af, maar daarnaast ook de gelofte om liefdewerken te verrichten.

Aanvankelijk ging het vooral om de zorg voor alleenstaande bejaarden en (wees)kinderen, later steeds meer om de begeleiding van kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking.

In zijn TBI Lecture woensdag 20 oktober 2021 stipte Charles Caspers enkele hoogtepunten aan uit de tweehonderdjarige congregatiegeschiedenis. De leidvraag was: wat heeft de zusters al die tijd bewogen om te leven zoals zij leefden?

U kunt de TBI Lecture van Charles Caspers hier terugkijken.