Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit
Zoek in de site...

Charles Caspers presenteert driedelig geschiedboek Congregatie van de Zusters van de Choorstraat

Datum bericht: 22 augustus 2021

Zuster Antonie Ardatin en Charles Caspers voeren het woord tijdens de viering in de kapel

Het jaar 2021 is door paus Franciscus toegewijd aan de Heilige Jozef. Te meer omdat Jozef een van hun patronen is, werd zijn feest op vrijdag 19 maart jongstleden met extra vreugde gevierd door de Zusters van de Choorstraat in Den Bosch. Tijdens de eucharistieviering in hun kapel mocht Charles Caspers – als enige gast vanwege de coronabeperkingen – de overwegingen uitspreken.

Bij die gelegenheid overhandigde hij het eerste exemplaar van het driedelig geschiedboek over de Congregatie, In alles de Liefde, aan de algemene overste, Zuster Antonie Ardatin.

In alles de Liefde is Caspers’ mooiste publicatie tot nu toe: ‘Ik hoop vooral dat de zusters in Nederland, Indonesië en Oost-Timor met veel genoegen in de boeken (die ook in het Indonesisch worden vertaald) zullen lezen en kijken, en dat degenen die in hun traditie verder gaan er enig houvast aan zullen hebben.’

De oplage is beperkt, maar geïnteresseerden kunnen de volledige inhoud van de boeken, die horen bij de TBI-onderzoekslijn ‘Spiritualiteit en Religieus Leven’, weldra ook vinden op de website van het instituut.

Charles Caspers, In alles de Liefde. Twee eeuwen Congregatie Dochters van Maria en Joseph (1820-2020), Baarn: Adveniat, 2021, bestaat uit drie delen: Nederland (408 p.) Missie (384 p.) en Overzichten (112 p.)